Ajánlanátok valami jó képszerkesztőt?
photoshopot próbáltam, nekem bonyolult... szeretnék karácsonyi képeket készíteni majd a gyerekekről, de nem vinném őket fotóshoz, a rendes tanult fotósok nekem nagyon drágák, az olyan meg, hogy szomszéd városban 20e-ért 20 képet csinál, az így ránézésre csak a szerkesztésnek köszönhető, 0 tanulással... szóval akkor már inkább megcsinálnám én :)
ilyesmi típusú képekre gondolok, hátteret, dekorokat megcsinálom, csak a szerkesztés része érdekelne
nem nyerészkedni akarok, csak magunknak :)
Tévedsz. A linkelt fényképeket mind "profi" fényképezővel, hozzáértők csinálták, látszik rajtuk a minőség. Ilyen elmosást, mélységélességet mind a fényképező tud, meg aki megtanulta hogy milyen beállításokat használjon, és még milyen érzéke van hozzá.
Photoshop-pal ilyen képeket soha nem fogsz csinálni, ugyanis ezeket eredendően így jönnek ki a fényképezőből. Amit digitális utómunkában csinálnak: színhőmérséklet-korrekció (a fehér legyen fehér, meg minden más színhű), fényerősség-korrekció (bebukó vagy kiégő fények korrekciója).
Képszerkesztővel olyat lehet csinálni, hogy ráhúzol egy területre egy egységes elmosódást, de azon egyértelműen látszik a manipuláció mert nem veszi figyelembe a fókusztávolságot vagy a mélységélesség síkját, hanem leválasztja a témát a háttértől.
Mutatom mennyire természetellenes, művi:
tudom, hogy ezek igazi képek, csak mutatóba tettem, hogy kb. mire gondolok.
Amit linkeltél az 1-2 megy nekem is, ami a 3.4. képen van, azzal meg is elégednék, ha olyat össze tudnék hozni :)
Az a baj ezzel a kéréssel, hogy rossz alapanyagból nem lehet dolgozni. Egy homályos képből nem fogsz csinálni egy szép éleset. És ez nem is rajtad múlik.
A belinkelt képeken végig menve, mind egy rendes fotó valamilyen szinten módosítva.
Bár nem vagyok fotós, de azért láttam már néhány ilyet és a nevükben is kikérem magamnak az "így ránézésre csak a szerkesztésnek köszönhető, 0 tanulással" megfogalmazást.
Ha ilyen képeket szeretnél, akkor először keress egy jó gépet (nem kell hozzá profi fotós felszerelés), majd csináld meg a fotózáskor a környezetet. Ugyanis az tévhit, hogy a photoshop mindent megold. Ráadásul Te nem is tudod használni. Csak egy apróság: fotózáskor a környezet színe visszavetül a bőrre. Ha zöld háttér előtt fotózol valakit, majd azt kivágva beteszed fehér háttére, akkor elég érdekes eredményt fogsz kapni. Ezt még akkor sem egyszerű kiszedni, ha kened-vágod a képszerkesztést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!