Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » MATE vagy Xfce a jobb? Miért?

MATE vagy Xfce a jobb? Miért?

Figyelt kérdés

Mindkettő könnyűsúlyú DE, de mik az előnyei és a hátrányai az egyiknek és a másiknak?

Köszi előre is, ha részletes választ adsz.

2016. okt. 13. 22:03
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Nekem az xfce Debiánon már elég fapadosnak tűnt, bár jobb volt mint a gnome, abból a szempontból hogy előbb megtaláltam benne a beállításokat, lényegesen testre szabhatóbb volt. Most Mate-et használok Linux Mint-en, többnyire elégedett vagyok. Itt az XFCE-t még nem próbáltam.
2016. okt. 13. 22:10
 2/5 Csxeba ***** válasza:

Elég hasonlóak, nekem az Xfce egy kicsit intuitívabb, könnyebben átlátható a kezelése és a beállítások.

Amúgy milyen disztróra?

2016. okt. 13. 22:53
 3/5 A kérdező kommentje:

Kösz az eddigi válaszokat, ment a zöld kéz.

Jelenleg minimál ubit használok xfce-vel, (nekem a xubuntu) nem jött be, de sokan dicsérik a mate-t, amit minten próbáltam, de nem jött be.

Jöhetnek még kommentek!

2016. okt. 14. 07:43
 4/5 Tom Benko ***** válasza:
70%
Változó. Az XFCE kicsit fapados, viszont a sok apró részletet könnyű kombinálni. A MATE egy kiforrott környezet, a GNOME2 folytatásaként indult, úgyhogy már eleve felhasználóbarátabb volt. Cserébe néha, ha a mélyére kell nyúlni, kissé nehézkessé válhat. Én magam most utóbbit használom, de lassan cserélni fogok, egyszerűen kalandvágyból.
2016. okt. 14. 11:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Személyes tapasztalatom alapján: XFCE jobb és kevesebbet fogyaszt. MATE: a klasszikus Gnome alapokra épül, de régi számítógépekre. Az Xfce szerintem sokkal jobban funkcionál a legtöbb képen, bár ízlés kérdése, hogy ki melyiket szerei jobban.
2016. okt. 15. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!