Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Win 7 et telepítek laptopra....

Win 7 et telepítek laptopra. A partíciós menüben bármelyikre próbálom rakni a windost azt írja ki hogy a windos nem telepíthető ere a lemezre. A kijelölt lemez gtp partíciónálási stílus szerinti. Mi lehet a gond mikép lehet fel tenni?

Figyelt kérdés
2016. okt. 12. 17:39
 1/8 anonim ***** válasza:
formázd meg a rendszerpartíciót a WIN7 telepítőjével, NTFS-re (jav. a lassú formázás, az esetleges szektorhibás részek kizárására)
2016. okt. 12. 17:42
 2/8 A kérdező kommentje:
De hogy tudom ntfs re? Nem ad be semmilyen lehetőséget. Rámentem hogy formázás és pikk pakk le formázta.Nem ad választási módokat.
2016. okt. 12. 17:53
 3/8 A kérdező kommentje:

Legacy (BIOS) módban meg be sem bootolja a lemezt.

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..

2016. okt. 12. 17:56
 4/8 A kérdező kommentje:
Vagyis 2. UEFI módban módban nem bootolja be. A másikban igen. De nekem a Legacy (BIOS) módban hozza be a gtp partíconálási stílust.
2016. okt. 12. 17:58
 5/8 anonim ***** válasza:
sokszor szívok ezzel a problémával, nekem az a megoldás, hogy beállítom biosban legacyra, majd ráküldök egy linux disztribúciót tiszta telepítéssel, az rendberakja a bootpartíciókat, és utána már hajlandó a windows települni rá...
2016. okt. 12. 18:03
 6/8 coopper ***** válasza:

Szia.

Nézd meg ezt, hátha segít : [link]

Sok sikert.

üdv.

2016. okt. 12. 18:07
 7/8 A kérdező kommentje:

B/sz8rok de Legacy (BIOS) módra nem lehet valami leírást találni?

Elég sok nyavajája van ennek a UEFI nek.

Jól értem hogy ezt lemezről nem is lehet csak úgy ha a lemezt majd át húzod pendrivre?

Meg akkor azért nem is bootolja UEFI be mert x86 ba indítottam a win7 telepítőt?

2016. okt. 12. 18:18
 8/8 Gábor_79 ***** válasza:

A telepítőn belül, a parncssorral (Shift+F10) át tudod konvertáni GPT to MBR. De teljes lemez törlésével jár. Külsős programok megcsinálják adatvesztés nélkül; Aomei Partition Assistant.

A laptopban egynél több beállítás az UEFI mód kikapcsolása.

2016. okt. 12. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!