Miért nincsenek ma már játékdemók?
Mert mindenki letorrentezi.
Illetve mostmár vissza lehet kérni a steamtől a pénzt ha nem tetszik
#1 Gratulálok, megragadtad a lényeget. Akkor a kedvedért átfogalmazom a kérdést: A nagy stúdiók játékai közül hányhoz adnak ki mostanság demót? Az egyetlen említésre méltó cím, amihez demó változat kijött mostanság az Outlast 2, és az elmúlt jópár évben sem az volt a divat hogy elárasztanak minket demókkal.
Hogy miért? Remek kérdés. A demó egy olyan dolog, ami a fejlesztő/kiadó számára rizikófaktor. Akihez a demó eljut, ahhoz jóeséllyel a játék is eljutna, így a vevőtáboron nem növel túl sokat, ellenben ha a demó csalódást kelt az emberben, akkor buknak egy leendő vásárlót. Inkább hátrányos, mint előnyös számukra demó verziók kiadása, és az évek során, mintegy néma megállapodásként el-eltünedeztek a demók a nagy fejlesztők palettájáról. Hasonló tendenciával, mint ahogy a DLC-k egyre inkább betörtek a videojátékok világába.
Valóban egyetértek a 3. válaszolóval. Sem a Mass Effect-het, sem a The Witcher-hez, sem az Assassin's Creed-hez nem jelent meg demó. Bár szoktak lenni ilyen "sajtó napok", vagy hogy hívják ezeket, amikor a sajtósok kipróbálhatják és blogolhatnak/vlogolhatnak róla.
Egyet is értek abban, hogyha nem tetszik nekik a demó, akkor bukta a dolog.
Viszont a 2. válaszolónak mondanám, hogy a torrentezés pont azért van, emrt a játékosokban ott van a félelem: Mi van ha nem tetszik a játék? és akkor elment 10-20 ezer ft. A demó ezt kivédte volna szerintem.
Amúgy a steam jó megoldás lehet. Ott tényleg visszaadják a pénzt? Ezt nem is tudtam én sosem steameztem.
Várjunk csak!! Ha veszek egy játékot a steam-en akkor ahhoz kapok egy telepítő kódot is nem? Szóval ha visszakérem a pénzt akkor deaktiválják a kódot? Vagy hogy működik a steam?
"Viszont a 2. válaszolónak mondanám, hogy a torrentezés pont azért van, emrt a játékosokban ott van a félelem: Mi van ha nem tetszik a játék? és akkor elment 10-20 ezer ft. A demó ezt kivédte volna szerintem. "
Előbb voltak demók mint torrenttezés, és ugye tudjuk mi lett a vége
"Amúgy a steam jó megoldás lehet. Ott tényleg visszaadják a pénzt? Ezt nem is tudtam én sosem steameztem. "
Igen, ha 2 óránál kevesebbet játszottál, és vásárlástól számított 14 napon belül kéred vissza a pénzed.
Így olyan játékokat is ki lehet próbálni amihez nem lehetséges demó(jellemzően multiplayer)
Plusz a játékállás is megmarad, ha nem kéred vissza a pénzed(még demóknál nem lehetett mindig áthozni)
"Várjunk csak!! Ha veszek egy játékot a steam-en akkor ahhoz kapok egy telepítő kódot is nem? Szóval ha visszakérem a pénzt akkor deaktiválják a kódot? Vagy hogy működik a steam?"
Van pár játék amihez jár, de nem túl gyakori. Ezt nem tudom, de gondolom visszavonják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!