Ha felhőtárhely kliensét telepítem egy számítógépre, az kreál egy mappát - nekem helymegtakarítás miatt kéne - de a mappa a helyet ugyanúgy lefoglalja, mi ilyenkor a teendő?
Elnézést, ha ostobának tűnik a kérdés, de eddig csak a Google Drive-t használtam, kliens nélkül, és most a MEGA-t próbáltam.
Előre is köszönöm a segítséget!
A felhő tárhelyek alapból arra valók, hogy megossz vagy biztonsági mentést készíts a fájlokról. Tehát a gépeden lévőről készít egy MÁSOLATOT a szerverre. Ha ez a cél, akkor ami felesleges, azt töltsd fel kézzel és töröld a gépedről.
A kliens szinkronban szeretné tartani a gépeden lévő mappát a drive mappájával. Mega esetén egyébként (windowsos kliensét nem ismerem) de linuxon könnyű írni hozzá egy szkriptet, ami feltölti majd törli a fájlokat.
Esetleg ilyesmit meglehet próbálni. Bár ez linuxra van, de lehet van valami hasonló windowsra is. Ezt nem tudom, nézz utána.
Ennek az a lényege, hogy a Mega tárhelyét felcsatolja mint egy mappát.
Használd a MegaUploader programot, én is ezt használom, gyorsabb a feltöltés vele, mint webes felületen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!