Mi a véleményetek használt operációs rendszer vásárlásról?
Figyelt kérdés
Sziasztok, interneten láttam több helyen is hogy árulnak már használt Windows rendszert (OEM verziókat is) olcsóbban mint az üzletekben. Szerintetek mennyire biztonságos így vásárolni, ti vettetek már így operációs rendszert?
köszönöm
2016. szept. 26. 13:59
1/9 anonim válasza:
OEM verziót csak géppel együtt lehet eladni. Dobozosat külön is.
2/9 anonim válasza:
OEM verziot nem eladni csak geppel egyutt. A dobozos verziot viszont siman megveheted, semmit sem romlik az allapota attol hogy "hasznalt".
3/9 A kérdező kommentje:
Windows 10 professional OEM 32/64bit árul 25 euróért egy internetes bazárban, az nemvolt oda irva hogz géppel eggyutt
2016. szept. 26. 14:25
4/9 anonim válasza:
Én a jófogáson szoktam vadászni ilyenekre. Sok idióta lefotózza az aktiváló kódot is! :)Én meg csak beírom és "öröm és bódottá"! :)
5/9 anonim válasza:
Attól még nem lesz a tied a licenc, szóval oly mindegy, hogy loaderrel csinálod vagy így...
6/9 anonim válasza:
Azért mégis "eredetibb" (ha lehet így fogalmazni) mint az amit egy loaderrel aktiválok és időnként felböffen benne, hogy szoftverhamisítás áldozatává váltam. A vásárlásról készített számlát meg még soha nem kérte tőlem senki.
De hogy a kérdésre is válaszoljak nem vennék, főleg nem ismeretlen külföldi oldalakról.
7/9 anonim válasza:
Mert magánszemélyeknél kb soha nem végeznek szoftverlicenc ellenörzést, cégeknél is százévente egyszer.
8/9 Lajos54 válasza:
Van néhány cég, akik forgalmaznak ilyen "újrahasznosított" oprendszereket. A forgalomból kivont számítógépekről van "eltávolítva", a Microsofttal pedig van szerződésük az újra forgalomba hozatalra. Számlát is kapsz, tehát igazolhatóan jogtiszta, de hologramos matricát csak bizonyos darabszámon felül. Árban lényegesen jobb, mint az "új". És természetesen ugyanúgy OEM, mintha újonnan lett volna vásárolva. Vagyis aktiválás után "ragaszkodik a vashoz", másik gépre már nem telepíthető.
9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,nem külfödi oldalról akarom, Szlovákiában élek és itt euró van, de egyenlőre még hezitálok
2016. szept. 26. 17:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!