Windows 10 áruház évfordulós frissítés után fehér ablak, nem működik miért?
Megoldódott magától, utána betöltötte az áruházat.
Azért lefuttattam ezeket, egyik sem talált hibát.
Viszont hátha tudod egy másik problémára a megoldást, a sticky notes alkalmazás a frissítés óta tele van hibával lassú, alig lehet beleírni, sokan írják hogy bug-os lett.
Hogyan lehet egyszerűen visszaváltani a sticky notes alkalmazást az előző verzióra?
Beleintegrálták a cortana-val való együttműködést, azóta használhatatlan a sticky notes, letiltani nem tudom, mert nincs benne az a funkicó ki-be kapcsolü gomb, mint az angol w10-ben, plusz nálam nincs cortana és letiltottam egy csomó adatküldést egy volt M$ programozó videója alapján. van egy progi ami mindenféle vállalti házirenddel tiltja ezeket, gondolom az kavart be. Spybot Beacon a neve.
Vissza kellene tennem az előző sticky notes verziót.
Szinte mindent ki lehet írtani a miracast (ez csatlakozás néven jelenik meg a strat menüben) kívül:
Ezzel a paranccsal lehet likvidálni az ondrive szolgáltatást az intézőből.
Onedrive-uninstaller letöltés:
Ezzel pedig a felesleges programokat:
És ami kimaradt: futtasd rendszergazdai powershell-ben (Jobb egér katt a tálcára > feladatkezelő, majd amennyiben kis nézetben jelenne meg, úgy kattints a több részlet gombra alul. Kattints a Fájl fülre > új feladat futtatása. Tegyél pipát a feladat létrehozása rendszergazdai jogosultsággal opció elé), majd írd be a mezőbe:
Get-AppxPackage *DesktopAppInstaller* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *MicrosoftStickyNotes* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *Messaging* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *StorePurchaseApp* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *XboxIdentityProvider* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *Appconnector* | Remove-AppxPackage
Találtam régi sticky notes-t. Tehát az újat szedd le, ahogy írtam, de vigyázz, ez portable. Viszont úgy működik, mint a régi:
Ha nem váltotta be a reményeid az a sticky notes, ezzel a paranccsal vissza tudod állítani az újat, rendszergazdai power shell-ből:
Get-AppxPackage -AllUsers| Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}
Mellesleg ezzel a paranccsal minden ms app-ot vissza tudsz állítani. Szerintem előbb utóbb javítani fogja az ms ezeket a hibákat.
Remélem mert hasznos nekem, visszarakta, a régit az old mappából, illetve ez új exe-ként fut szóval két sticky-t futtat. Mondjuk kikapcsoltam az új bugosat.
Köszi az ötleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!