Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi a véleményetek a Xubuntu...

Mi a véleményetek a Xubuntu és Lubuntu rendszerekről?

Figyelt kérdés
Jöhet dicséret és kritika is.

2016. szept. 21. 16:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Jók, mind minimalista GUI -val van, így régebbi gépekre szokták ajánlani, mert 3D -s gyorsítás nélkül is megvan.

De ha játszani szeretnél nem ajánlom, linux nem erős benne.

Én Még egy 3. -at is ajánlanék: LinuxMint (13/17/18 hardver függően) Mate / Cinnamon felülettel :-)

2016. szept. 21. 16:32
 2/8 anonim ***** válasza:

Lubuntu:Ubuntu fork LXDE felülettel.

Tapasztalat:Kis méretű,Live tartalék rendszernek elfogatható,elsődlegesnek nem ajánlott mert egy bughalmaz.

Egyrészt én akármelyik gépre telepítettem mindnél driver problémákkal küszködött illetve a frissítések simán képesek voltak gajra vágni.A vicc az egészben hogy LXDE ide vagy oda egy Mate vagy XFCE felületű disztró gyorsabb nála.

Xubuntu:Ubuntu fork,az egyetlen aminél nekem nagyon ritkán gyűlt meg a bajom,XFCE felület.

Tapasztalat:Live rendszernek jó bár ezen a téren inkább a Lubuntu a kisebb méret miatt.Sok és jó hasznos program van előtelepítve,sebességben feltelepítve gyorsabb volt mint a Lubuntu.A többi előnye maga az XFCE felület.Kiugró disztró-nak,rövid ideig amíg megszokod a rendszert elsődlegesnek elég jó de hosszabb távra itt is jönnek a bosszúságok:a frissítés utáni összeomlások,a frissítés utáni teljesítménycsökkenés.

A 2. közül inkább a Xubuntu.De ha megy a használata + a terminál akkor mehet a Debian.Mert annál semmi problémát nem tapasztaltam.

2016. szept. 21. 16:40
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
#1.Én meg nem ajánlom a Mint-et.Túlságosan hasonlít a Win-re és előjönnek az uborka betegségei.De attól függetlenül használja mindenki azt amit akar.
2016. szept. 21. 16:42
 4/8 anonim ***** válasza:

"Túlságosan hasonlít a Win-re"

Mármint az alaprendszer? Mennyiben? (Ugye nem a desktop környezetről van szó?)

"és előjönnek az uborka betegségei"

Pont, hogy nem. Vagy ha valaki nem szereti az Ubit, akkor LMDE. (Debian fork Mint.)

2016. szept. 21. 17:20
 5/8 anonim ***** válasza:

Én a lubuntut nem is tudtam telepíteni, mert már a telepítőnél lefagyott a gép.

Xubuntuval sok tapasztalatom nincsen, annak ellenére, hogy az xfce a kedvenc DE-m.

Jelenleg minimál ubuntu-ra (16.04 mini.iso) telepítettem xfce desktopot, és ezzel nagyon meg vagyok elégedve, teljesen stabil és villámgyors a rendszer. Jobban szeretem a "natív" xfce-t, mint a xubuntu team beágyazását...

2016. szept. 23. 18:40
 6/8 anonim ***** válasza:

A lubuntu nekem kifejezetten nem tetszett.

Gyorsnak gyors, de kinézetre NEKEM nem tetszik.

A xubuntuval jobban elvoltam.

A mintet is érdemes kipróbálni, 205 baromságaira ne is figyelj, szegény nem tudja miket beszél.

Esetleg Ubuntu Mate (majdnem mubuntu) amit tudok ajánlani,

bár ez (a minttel együtt) nem a lubi és a xubi kategóriája, tehát már nem a minél kisebb, minél gyorsabban féle rendszer, de nem is olyan erőforrásigényes, mint az alap ubuntu a unityvel.

2016. szept. 23. 22:44
 7/8 anonim ***** válasza:

#6.Biztos én vagyok a hülye.

Használtam huzamosabb ideig több disztro-t is köztük a Mint-t is,a Cinnamon-t majd később az XFCE-t is.Mindkettőt egy frissítés vágta gajra.A Win-es kinézetet arra értettem hogy túlságosan hasonlít,persze aki belenéz a disztro belsejébe az nem azt látja,röviden: a nagyon kezdőket célozza meg.Ami inkább sokszor hátrány mert az User elkezdi használni úgy mint egy win-t,aztán jövő héten jön a GYK-ra a szaralinux...

A lényeg hogy ez nem Win hanem egy Linux disztro amit teljesen másképp kell használni.

2016. szept. 23. 23:06
 8/8 Laca89 ***** válasza:

Lubuntu: 2 év alatt 38 gépre telepítettem, ebből 6 volt sikertelen driver problémák miatt.(3 laptop,2 öreg p4 és egy 1 nagyon régi athlon)

Tapasztalat: Szinte minden esetben gyorsabb mint valamelyik windows verzió.(bár ez erősen gépfüggő)

Stabil, nem nagyon van gond velük ha megfelelően van beállítva. Javarészt csak pozitív visszajelzéseket kapok róluk, főleg azok szeretik akiknek fontos az egyszerű használat és a hagyományos asztali felület.(ídősebb 50+-os korosztály)

Legutobb egy ilyen gépre telepítettem: [link] A tulaj kifejezett kérésére.(az előző gépén is lubuntu volt és ragaszkodott hozzá mert hibamentes volt és megszokta)

Érdemes a frissítéskezelőben a magyarországi szerver helyett a fő kiszolgálót beállítani mert a magyar szerverről sokszor letöltési hibát jelez a frissítéskezelő.

2016. nov. 12. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!