Linuxon is futnak gond nélkül az Adobe-s programok?
Figyelt kérdés
Még sosem láttam Linuxot, ezért vagyok ennyire tudatlan.2016. szept. 18. 14:07
1/6 anonim válasza:
Ha linuxra írták, akkor igen. Vagy egyszerűbb programokat futtathatsz emulátorban (pl wine), de egy photoshop vagy egy illustrator nem mondható egyszerűnek. Vannak ezeket kiváltó alternatívák, de ha te szakma-szerűen, a munkád során használod pl a ps-t, úgyse mondhatsz le róla.
2/6 anonim válasza:
Nem támogatják a Linuxot, bár Wine-ban tudod őket futtatni, de sokszor a hozzájuk tartozó professzinális eszközök (pl rajztábla) drivere is sz.r, és azzal már nem tudsz mit csinálni. Ezért van, hogy pl 2D grafikusok között nem látsz csak Windows és OSX használót..
3/6 A kérdező kommentje:
Akkor felejtős hosszútávon.
2016. szept. 18. 14:52
4/6 anonim válasza:
Én Linux-barát vagyok, mégis azt mondom, hogy ha mindenképpen Adobe, akkor inkább Win.
(Vagy dual-boot. :))
5/6 Tom Benko válasza:
Dual boot, virtuális gép is megoldás lehet. Sajnos az Adobe nem túl Linux-barát cég. Melyik és mire kellene? Lehet, hogy van helyette alternatíva.
6/6 anonim válasza:
Nekem a cs6 tökéletesen fut wine-on.
Itt-ott egy-két glitch van, pl a tooltipek nem tűnnek el soha, vagy ha megnyitsz egy új ablakot, az minimalizálásnál is ott van, de egyébként használható.
Érintőképernyővel is működik (meglepő módon ugyan ezen a gépen win10 alatt nem futott)
De az tény, hogy win, vagy mac rendszereken sokkal egyszerűbb és jobb a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!