Word be hogy tudom úgy ki venni a térközöket hogy a
vastag betűs részek ne tünjenek el?
Figyelt kérdés
2010 es magyar nyelvű Word ot használok fent a stílusok résznél van olyan hogy nincs tér köz. A tér köz tényleg meg szűnik de a kiemelések is. Meg azért valamennyi térköz nem volna baj mert könyvről van szó amit majd ki nyomtatok csak úgy tette be a Word be hogy hatalmas terek vannak az egyes oldalak között. Fél oldalakat hagy ki minden oldal után.
2016. szept. 6. 01:29
1/8 A kérdező kommentje:
Az lenne jó ha a struktúra nem változna meg csak az oldalak utáni hézagok.
2016. szept. 6. 01:32
2/8 A kérdező kommentje:
tűnnének el
2016. szept. 6. 01:32
3/8 tabaki válasza:
Legalább valami mutatványt tegyél föl valahova, hogy meg lehessen vizsgálni. Én speciel az egész problémát nem értem, de a Word effélét nem szokott csinálni, valami nem hétköznapi furcsaság lehet a formázásban.
Gondolom, a kinyomtatás azt jelenti, hogy te magad végzed, a saját printereden, mert egyébként inkább kiadványszerkesztőben kéne a szöveget gatyába rázni.
És, hm... remélem, a könyvedben jobban ügyelsz az igekötőkre meg a központozásra...
2016. szept. 6. 02:39
4/8 tabaki válasza:
Ja, meg a ragozásra.
2016. szept. 6. 02:43
5/8 A kérdező kommentje:
Itt nehéz le írni de nem bonyolult probléma. Van egy szöveg fájl. Minden könyv oldal kb a Word oldalszámok fele. És minden oldalt külön Word oldalszámon kezd. Tehát ki marad egy fél oldalas hézag minden oldalszám után. Persze próbáltam előbb a betűvisszavonó nyíllal össze húzni a szöveget de nem engedi. Van a menüsorban egy olyan pont hogy stílus nincs hézag és úgy össze vonja. Ami persze jó lenne már csak a vastagon ki jelölt részek címek kiemelések stb el tűnnek.
2016. szept. 6. 03:13
6/8 A kérdező kommentje:
Vagyis a vastag ki jelölkés tűnik el tehát a szöveg meg marad.
2016. szept. 6. 03:16
7/8 anonim válasza:
Igazából már az elején sem értettem, hogy mi a baj, de a "Word oldalszám" dologgal beadtad a kegyelem döfést. :)
Tényleg az volna jó, ha valahova felraknál, egy mintát belőle.
Szerkesztéskor be van kapcsolva a "nem nyomtatható karakterek" nevű kis eszköz. Valószínűleg tartalmaz valami érdekes formázási elemet.
A szöveg fájl és a könyv alatt most mit értesz? Be lett szkennelve a könyv és az keresztül zavarva egy szövegfelismerő szoftveren: mert az esetleg megbolondíthatja oda nem illő formázási beállításokkal.
Vagy próbáld meg, hogy nem a stílusokkal állítod a térközt, hanem megkeresed a térköz menüt és Te adod be neki, hogy hány pt-t szeretnél.
2016. szept. 6. 14:52
8/8 tabaki válasza:
Száz szónál is többet ér egy kipróbálható-szerkeszthető szöveg. A probléma leírása továbbra sem érthető, talán amiatt, hogy magad sem látod át. A jelek szerint nincs túl nagy gyakorlatod a szövegszerkesztésben, lehet, hogy más, több tapasztalattal, könnyen kiderítheti az okot. Másolj ki a könyvedből egy néhány oldalas részt, tedd föl mondjuk a Goolge Drive-ra, és küldd el privátban a linket, ha nem akarod nagyobb nyilvánosság elé tárni. Tegnap adtam ugyan egy címet, ahová nekem küldhetnéd egyenesen, de azt a hozzászólásomat kimoderálták -- talán jobb is így. Én egyébként nem használok Wordöt, de remélem, hogy a LibreOffice-ban is kideríthető, mi a baj.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!