Létezik programindító alkalmazás windows 7-re?
Szeretnék találni egy olyasmi alkalmazást, amit a PC bekapcsolásakor automatikusan teljes ablakban indítana a windows és egy konfigurálható, alakítható, esetleg dizájnolható kezdőfelületen - mondjuk pl. egy galériából képeket, illusztrációkat, (ikonokat) görgetve és kiválasztva lehetne indítani a hozzájuk társított különböző telepített szoftvereket, exe-ket???
Tud valaki esetleg egy ilyen progiról, vagy olyan szoftverről, netán online felületről (mint egy weboldal-szerkesztő), amivel egy ilyesmit készíteni lehetne??
Talán tényleg azzal tudnám a legjobban szemléltetni az igényt, ha párhuzamot húzok a weboldalak működése között.
Teljes ablakban induló progi (vagyis nincs windows asztal), és egy weboldalhoz hasonló felületet ad induláskor, ahol képeket, illusztrációkat tudok pl. görgetni - válogatni közöttük - és amelyik szimpatikus arra ráklikkelek és indít egy exét - egy kiválasztott szoftvert. Az alakíthatóságán is azt értettem, mintha egy weboldal szerkesztővel weblapot készítenék: tetszőleges háttér, esetleg szöveg, görgethető galéria v. menü, aminek tartalmaira klikkelve linket nyit (exe-t indít).
A kérdés, hogy találkozott-e valaki ilyesmi programmal, vagy ötlettel, hogyan valósítható meg, mert programozni nem tudok sajnos, inkább felhasználó vagyok...
programozásilag nem nehéz megoldani azt a képernyőt, a programot meg beteszed az automatikusan induló programok közé
delphinben lenne szerintem egy kezdőnek a legegyszerűbb, kb 5 parancs kell hozzá.
Ez nem teljesen az amit te akarsz, de szerintem ez a leggyorsabb
Nem tudom hogy létezik-e olyan alkalmazás amit te szeretnél
@Hominida
Ha jól értelmezem, akkor csak kell egy teljes képernyős Form, azt telerakni pictureBox-al(vagy Canvas?) és egy OnClick action-höz beírni a program-indító kódot.
Ez így még 5 parancs sincs, ha nincs adminisztrációs felület.
Ha megtaláltad a programot, akkor itt egy kis segítség a továbbiakhoz. Így tudod lecserélni az alap windows-os felületet, ami automatikusan elindul bekapcsoláskor (explorer.exe)
1. Windows gomb + r
2. Írd be: regedit
3. Nyisd meg ezt a mappát:
HKEY_LOCAL_MACHINE>Software>Microsoft>Windows NT>CurrentVersion>Winlogon
4. Írd át a Shell kulcsot arra az .exe-re, ami automatikusan induljon az explorer.exe helyett.
(Egyébként a program, amit keresel pontosan ugyanaz, mint egy mappa parancsikonokkal megtömve. Sok program, egy helyen, ikonokkal :)
#7, amit leírsz, az csak egy eszköztár. Megoldható úgy is, hogy az Asztalon nyitok egy mappát, abba belehúzgálok egy csomó ikont. Nekem vannak ilyenek az Asztalomon. A kérdező elvárása nekem ennél komolyabbnak tűnik.
#8: ha az explorert nem indítom el, akkor a programok a mappakezeléskor, legalább egy kiválasztott fájl megnyitásakor nem fognak elbotlani? Én úgy figyeltem meg, hogy az Explorer több egy GUI-nál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!