Mennyi időnként kell töredezettségmentesíteni?
Ez nagyban függ attól, hogy mennyit használod és hogy mire.
Néha csinálj egy ellenőrzést a gyárival, ha sok töredéket találsz akkr futtasd le.
Igen, ezt elfejetettem leírni. Semmi extra, netezek, chat, hírek, ilyenek. Mivel egy régi laptop , játékra alkalmatlan. Néha letorrentezek pár filmet.
Akkor elég a gyári ami benne van?
Jó. Amikor érzed, hogy lassabb, akkor
De ez egy ingyenes és elég jó [link]
Win7 alapból automatikusan töredezettségmentesít meghatározott időközönként ha nem kapcsoltad ki, annál több nem kell. Teljesen jó a beépített töredezettségmentesítő, az erre való külön programok gyakran csak reklámokkal zaklató progik amik háttérben az alap Windowsos töredezettségmentesítőt hívják meg
Ha éppen sok mindent töröltél le a gépről, vagy sok mindent telepítettél fel, akkor érdemes futtatni.
Ahogy mondták, automatikusan elvégzi a windows ezt időnként. Szerintem ezen kívül is érdemes 2-3 havonta megcsinálni.
És én is a piriformos defragglert ajánlom, amit már fentebb linkeltek.
Nem csak ettől függ.
Attól is, hogy milyen a tároló eszközöd. Ha SSD, akkor ne csináld.
Attól is, milyen a file rendszer. A FAT hajlamos a töredezésre, NTFS pl. kevésbé. Ennél az is számít mennyi szabad terület van rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!