Boot cd készités, hogyan? FONTOS!
Az érdekelne, hogyan lehet késziteni egy olyan Cd-t amiről a gép bebootol.
A gépen nincs operációs rendszer. A bootolás után egy programnak kell elindulnia. Az érdekelne, hogyan lehet ezt megoldani. (DOS rendszeren keresztül).
Jól értem, te DOSban akarsz cd-t irni????
DOSban szerintem még a CD-n lévő adatok megnézése is nehézkes... hát még irni milyen lehet... :))
Windowsban, vagy Linuxban meg tudod oldani könnyedén.
Windowsban először készítesz egy dos floppyt, jobklikk a floppyra ->format és bejelölöd, hogy create startup disk.
Azután Nero Burning Rom-ban van olyan opció, hogy a boot fájlokat rárakja a cd-re. Az elején kiválasztod, hogy CD-ROM (Boot).
(szedhetsz le egy inditható floppy képfájlt az internetről, googleözz rá)
Linuxban pedig:
Hát... minek neked dos, mikor simán rátehetsz a cédére egy komplett linuxot. [link] vagy [link] vagy [link]
Mindegyik szépen megy cdről. (bár az ubuntut inkább telepitve ajánlom, igy elég gyatrán muzsikál)
Mindegyiknél a letöltött .iso képfájlt kell ráird a cdre.
köszönöm az eddigi választ.
Egy kicsit sikerült elöbbre jutnom.
Van egy img kiterjesztésü boot fájlom.
Az érdekelne, hogy tudom megoldani, hogy egy programot ezzel a boot fájlal indulitsa el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!