Zárt, regisztrációs oldal létrehozásához melyik oldalmotor a legcélszerűbb?
Nincs semmilyen programozási tudásom.
Olyan oldalt szeretnék létrehozni ahol lenne pár menü amit csak regisztrált felhasználók érhetnének el. Ezen felül szeretnék egy egyszerű privát felhasználóprofilt ahol a felhasználók személyes adatokat látnának. Például mikor regisztrált, milyen bónuszai vannak stb.
Illetve, ha ilyen lehetséges akkor privát regisztrációs link amin keresztül pl. ismerősi regisztrálhatnak így az adott felhasználó bónuszokat kapna.
Wordpress-ben van ilyenre lehetőség? Valamilyen plugin-al? Vagy van valamilyen felhasználóbarát motor?
A Wordpress valószínűleg képes a tartalom elrejtésére, szerintem plugin nélkül is (bár viszonylag régen használtam.)
Az oldal vagy bejegyzés láthatóságát állítsd át, hogy csak regisztrált felhasználók vannak. Lásd az alábbi linket.
Content visibility: [link]
A felhasználók profiljának testre szabásához valószínűleg kelleni fog valami bőviítmény (kulcsszó javaslat: Wordpress user custum profile)
Próbáld ki ezt (WP User Manager): [link]
Vagy ezek közül valamit: [link]
Bármelyik ismertebb CMS-sel megoldható, illetve a WordPress is tud ilyet (amely nem CMS, de szeretik idesorolni, mert ebbe az irányba "fajult").
A WP-t személy szerint ellenjavallani szoktam, mert a szoftverfejlesztés állatorvosi lova (i.e. minden benne van, amit fejlesztői körökben tilos elkövetni), ebből kifolyólag felhasználóként is számíthatsz vele problémás szituációkra.
Előnye, hogy szinte mindenre van hozzá plugin (ami egyben óriási hiba is, tekintve, hogy a konyhai húsklopfolóra sem szerelek nyomatékkulcsot, hogy a garázsban azzal húzzam le a hengerfejet), így a céljaidnak több, mint valószínű, hogy megfelel.
Ugyanakkor, mivel én fejlesztő vagyok, nem felhasználó, valószínűleg más szemszögből nézzük a dolgokat, és neked megfelelhet arra, amire kell. A puding próbája az evés, így ha a WP mellett döntöttél, próbáld ki.
A három legismertebb, kézenfekvő "CMS":
- Joomla [link]
- Drupal [link]
- Wordpress (ez ugye kakukktojás, mert nem CMS, hanem egy elburjánzott blogmotor)
Ezen összehasonlítás alapján a bonyolulttól a butábbig (valamit valamiért) a sorrend a következő: Drupal, Joomla, WordPress.
Figyelj oda, hogy a tárhelyszolgáltatód lehetőségei behatárolhatják, hogy ezek közül melyiket tudod telepíteni.
Természetesen. A legegyszerűbb megoldás talán egy XAMPP telepítése a saját gépedre:
Ez tartalmaz egy Apache webszervert és egy MySQL-t, amelyek kelleni fognak. A webszerverre behúzva elkezdheted a tesztelést. Ha szükséges, segítek/-tünk a konfigurációban, illetve a fórumokon is találhatsz segédletet.
Ezen felül, ahogyan a XAMPP oldalán is jelzik, ez nagy segítség lehet:
Ha még nincs tárhelyszolgáltatód, igyekezz majd olyat keresni, amelynél minden hozzáférhető, ami a CMS-ed futtatásához szükséges.
Javaslom, hogy mielőtt bármit feltöltesz a tárhelyre, előtte minden esetben a saját rendszeren ellenőrizd le alaposan, elkerülendő, hogy hibás változtatások kerüljenek ki a netre.
Köszönöm a segítséget.
Telepítettem a wordpress-t és a joomla-t is. Azonban nem találtam olyan bővítményeket amelyek segítenének. Felhasználó kezelőt találtam a wordpresshez, a joomlaban alapból benne van a regisztrációs rendszer. Ennél tovább azonban nem jutottam. Nem tudom, hogy tudnék többszintes felhasználó felületet létrehozni, hogyha valaki beregisztrál valaki alá akkor a felette lévő megkapja a játékban a bónuszt. Illetve, hogy nyomon lehessen követni, hogy ki ki alá regisztrált mint egy családfa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!