Miért ugrál az FPS játék közben?
Sziasztok! Az lenne a gondom, hogy miközben játszok (Minecraft) a legkisebb grafikai beállítások mellett a játékom csak úgy dobálja fel-le az fps-em. Most rögtön gondolhatjátok, hogy sz@r hozzá a gépem, de régen gond nélkül futott a játék 40-80 fps-el. Először szétszedtem a gépem (ami, egy ASUS K53BY nootebook), és kitakarítottam, valamint újra pasztáztam. Ezek után próbáltam újra játszani, de sajnos maradt a tipikus 45-0 FPS közt a dobálózás, de főleg mikor a pályát töltötte. Innen jött a gondolat, hogy lehet a 6 éves merevlemez nem bírja már a szolgálatot. Két napja el is romlott az emlegetett merevlemez, így nem is voltam rest, rendeltem egy újat. Egy Seagate SSHD-t, ami hozott is egy kis sebesség változást a gépem életében. Este boldogan is indítom a friss Windowson a játékot, hogy majd az új vinyón úgy fut majd, ahogy kell neki, de szomorúan tapasztaltam, hogy a probléma még mindíg él. Most arra gondoltam, hogy a SATA csatlakozóval lehet-e a gond, hogy az nem fogadja az adatot úgy, ahogy azt kéne, és ha igen, akkor az sokat fogna-e vissza az SSHD teljesítményén, ha DVD író helyére építeném be, egy SATA átalakítós kerettel?
Köszönöm a válaszokat!
Helló!
2 dologra gondolok ami a hibát okozhatja.
Az első a videó kártya driver, lehet, hogy frissítésre szorul, esetleg HOT FIX.
A másik, hogy a játéknál, nincs-e túlságosan felhúzva a
grafikai beállítás.
Én például a felhőket kapcsoltam ki, hogy ne jelenítse meg, és +20FPS-t kaptam. Ami meg rengeteg, továbbá a felhők így is látszanak, csak nem 3D-ben hanem 2D-ben.
Próbáld meg ezt a két verziót is, hátha segít neked is.
azóta gondolom jött ki új verzió
amúgy az optimalizálatlansága még a gta4-nél is rosszabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!