Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért ugrál az FPS játék közben?

Miért ugrál az FPS játék közben?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az lenne a gondom, hogy miközben játszok (Minecraft) a legkisebb grafikai beállítások mellett a játékom csak úgy dobálja fel-le az fps-em. Most rögtön gondolhatjátok, hogy sz@r hozzá a gépem, de régen gond nélkül futott a játék 40-80 fps-el. Először szétszedtem a gépem (ami, egy ASUS K53BY nootebook), és kitakarítottam, valamint újra pasztáztam. Ezek után próbáltam újra játszani, de sajnos maradt a tipikus 45-0 FPS közt a dobálózás, de főleg mikor a pályát töltötte. Innen jött a gondolat, hogy lehet a 6 éves merevlemez nem bírja már a szolgálatot. Két napja el is romlott az emlegetett merevlemez, így nem is voltam rest, rendeltem egy újat. Egy Seagate SSHD-t, ami hozott is egy kis sebesség változást a gépem életében. Este boldogan is indítom a friss Windowson a játékot, hogy majd az új vinyón úgy fut majd, ahogy kell neki, de szomorúan tapasztaltam, hogy a probléma még mindíg él. Most arra gondoltam, hogy a SATA csatlakozóval lehet-e a gond, hogy az nem fogadja az adatot úgy, ahogy azt kéne, és ha igen, akkor az sokat fogna-e vissza az SSHD teljesítményén, ha DVD író helyére építeném be, egy SATA átalakítós kerettel?

Köszönöm a válaszokat!

2016. aug. 12. 22:18
 1/8 anonim ***** válasza:
gyenge a processzor és egy optimalizálatlan fos a minecraft.
2016. aug. 12. 22:25
 2/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy a processzorom nagyon gyenge, de igazából még egy fél éve sem okozott problémát a minecraft futtatása.
2016. aug. 12. 22:27
 3/8 Spion9 ***** válasza:

Helló!

2 dologra gondolok ami a hibát okozhatja.

Az első a videó kártya driver, lehet, hogy frissítésre szorul, esetleg HOT FIX.

A másik, hogy a játéknál, nincs-e túlságosan felhúzva a

grafikai beállítás.

Én például a felhőket kapcsoltam ki, hogy ne jelenítse meg, és +20FPS-t kaptam. Ami meg rengeteg, továbbá a felhők így is látszanak, csak nem 3D-ben hanem 2D-ben.

Próbáld meg ezt a két verziót is, hátha segít neked is.

2016. aug. 12. 22:31
 4/8 anonim ***** válasza:

azóta gondolom jött ki új verzió

amúgy az optimalizálatlansága még a gta4-nél is rosszabb

2016. aug. 12. 22:32
 5/8 A kérdező kommentje:
Szia! Most raktam fel a legfrissebb drivert, a grafika is a legkisebben van, de a felhőket nem kapcsoltam ki. Megnézem lehet segít.
2016. aug. 12. 22:32
 6/8 A kérdező kommentje:
megnézem, hogy akad-e azzal a verzióval, ami akkor volt meg.
2016. aug. 12. 22:33
 7/8 A kérdező kommentje:
Az akkori verzióval is ugyanúgy droppol az fps. Megpróbáltam a felhőket kikapcsolni, de nem sokat segített. Egyébként még egy észrevétel, hogy nagyon nehezen tölt be a világ. Egy megjegyzés: a laptopban gyárilag 2gb memória volt, de bővítettem még 2gb-al, így most 4gb van benne. Holnap megpróbálom felrakni a hotfixet, aztán marad a beépítős megoldás. Köszönöm az eddigi válaszokat. Ha valakinek van, akkor további ötleteket várok, köszönöm.
2016. aug. 12. 22:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem jó semmi. Valami ötlet esetleg még valakinek?
2016. aug. 13. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!