Az Excelben hogyan tudnám ezt megcsinálni?
Figyelt kérdés
Csináltam egy oszlopdiagramot, aminek szeretném az oszlopait csökkenő sorrendbe rendezni, hogy a legnagyobb van legelöl, az utána következő legnagyobb a második, s így tovább. Ezt hogyan kell csinálni?2016. aug. 6. 16:48
2/7 A kérdező kommentje:
Kifejtenéd ezt egy kicsit bővebben? Mert én csak olyat látok, hogy Elrendezés fül, s ott hova kattintsak?
2016. aug. 6. 16:57
3/7 Kőváry Orsolya válasza:
#1 szerintem arra gondol, hogy rendezd át a táblázatot az adatok szerint csökkenő sorrendben. Ez az Adatok fülön van. Illetve a Kezdőlapon a Rendezés&Szűrés ikon alatt is megtalálod.
4/7 A kérdező kommentje:
Én nem így csinálnám. De nem akarok okoskodni, erre én is rájöttem. Én csak azt akarom, hogy az oszlopok közül a legnagyobb legyen a legelső és így tovább.Ezt régen meg tudtam így csinálni, csak azóta kicsit változott a program.
2016. aug. 6. 17:24
5/7 |Orfeusz| válasza:
Szerintem a diagramon a sorrend mindig az eredeti adathalmaz sorrendjét követi. Magában a diagramban nem lehet változtatni.
Ha az eredetiben nem szabad megváltoztatni a sorrendet, akkor másold át egy másik munkalapra, és ott rendezd!
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mondjuk azt gondoltam, hogy egy 5000 rekordból álló adatbázisban ez sokkal egyszerűbb, s így időt spórolok meg, de akkor így csinálom. Köszönöm szépen.
2016. aug. 6. 18:48
7/7 Kőváry Orsolya válasza:
Ha a táblázatban az adatok sorrendjén nem tudsz változtatni, kattints a Diagrameszközök / Tervezés szalagfülön az Adatok kijelölése ikonra. Ha az oszlopaid a jobboldali dobozban vannak (ha nem, akkor kattints ebben a párbeszédpanelben a Sor/oszlop váltás gombra) akkor kattints rájuk egyenként, és a doboz feletti fel-le nyilakkal át tudod mozgatni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!