Lehet úgy, hogy egyszer Win7-et egyszer meg Win10-et használok?
Nincs win7 telepítő lemezem. De az általában a C partíción van nem?
Akkor létrehozok egy új partíciót és arra meg rárakom a win10-et?
VAn a merevlemezed, mondjuk 500 gigás v 1 terrás, vagy valami.. nem tudom. De ha 500 gigás (amiből tegyük fel 450 használgató), akkor tegyük fel van JELENLEG egy C és egy D partíciód. Optimális esetben úgy lett létrehozva, hogy a 2 partíció tárhelyileg a merevlemez max. kapacitása. Szóval nem tudsz csinálni új partíciót már, mert nincs több szabad hely, amit ki tudnál osztani egy 3. partícióra ugyan azon a merevlemezen. (Hiába van a C vagy a D partíciódon szabad hely.. az már létre van hozva), tegyük fel C : 100Gb, D : 350Gb-ra elosztva. C-n van a Win 7, D-n az adatok. Kéne egy 3. partíció a Win 10-nek. Ezt úgy tudod megcsinálni, hogy vagy a C partíciót vagy a D partíciót törlöd, de ezzel elvesznek róla az adatok. Említetted, hogy nincs Win 7 telepítőd, így én a D-ről a FONTOS adatokat átmásolnám a C-re. Nem játék főkönyvtárakat, hanem sokkal inkább a telepítőjüket ha meg vannak). Így D-n csak azok maradnának amik feleslegesek... Szóval betennéd a Win 10 telepítőt, és telepítésnél a D partíciót törlöd. Ekkor felszabadul az a 350 gigányi hely a merevlemezen ami nincs kiosztva egy partíciónak sem. És ott kell új partíciót létrehozni (mondjuk a Win 10-nek 80 gigányit, ez lenne a D), a maradék 270 gigának pedig szintén új partíciót hoznál létre, ami lenne az E. Ha meg felment a Windows 10, utána a játékokat stb az E-re tennéd. A win 7 meg meg lenne a C-n (meg az adatok amiket kimentettél a D-ről).
Egyébként én nem ajánlom ezt, sokkal jobb csak egy rendszert használni. Minden megvan benne ami a Windows 7-ben meg van, kicsit más külsővel, ami amúgy nekem bejön. Én azt csinálnám a helyedben, hogy C-ről ami kell áttenném a D-re.. telepítőket is stb.. Aztán a C-t leformáznám és arra tenném a Win 10-et. Utána meg feltenni a játékokat újból a D-re.
nekem a játékaim meg egyéb dolgok a d-re vannak telepítve mert ott több a hely. Amúgy nyugodtan tegyem át a windows-t is D-re? Minden mehet? De azok nem fognak megmaradni igaz? Gondolok itt ugye arra, hogy q win7 a C-n van, azt átmásolni D-re, C-t megformázni, felrakni a 10-et és akkor D-n ott lesz a win7 C-n meg a 10.
Vagy a windows-t, a win7-et ha a C-re van rakva azt már át se lehet másolni?
-q
+a
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!