Milyen jó SMTP szervert ismertek Windowsra?
Win XP-n szeretnék Outlookból/Thunderbird-ből e-mailt küldeni laptopon. Különböző szolgáltatók hálózataiban is használom a gépet, és az SMTP-t mindig állítgatnom kell. Ezt szeretném kiküszöbölni egy saját SMTP szerverrel, viszont még nem találtam ehhez használható programot. Pls, ajánljatok vmi jót!
Köszönöm :)
elsőnek: igen, csak óvatosan kell bánni a Thunderbird-el
vigyázni kell, hogy a küldő email-cím nehogy az smtp email legyen, mert akkor válaszlevelet, amit küldenek az oda érkezik...
Gmail meg hasonlók nem jók.
Több maillel is használom, mind saját domain. Viszont a szolgáltatók egy része nem engedi ki a levelet, ha nem az ő saját SMTP szerverüket használjuk.
Ezért nekem egy letölthető, a saját gépen futó SMTP szerver program kellene. (pl ilyen a PostCast server, csak az nem működik nálam megfelelően)
Windowsra, nincs semmilyen jó szerver sem. Ha van is, akkor sem túl biztonságos, ajánlom, hogy tanuld meg használni, kezelni, karbantartani a linuxot, és próbáld azt használni. Nagyon egyszerűen működik az SMTP szerver linuxon is.
Amúgy vehetsz egy régi P2-es vagy hasonló laptopot, elég olcsók már... (azért laptopot, mondok, hogy ne egyen sok áramot :D). Arra telepitesz egy linuxot, és használhatod routernek, tűzfalnak, NASnak, vagy pedig SMTP szervernek vagy aminek csak akarod. :)
Rendszergazdaként végeztem :)
Bár Linux tudásom valóban kisebb a kelleténél. Én azért el is lennék vele, de a főnököm már nem, és neki is ugyanaz kell majd.
A válaszokat köszönöm. Ha valakinek van még használható ötlete, várom szívesen :) Közben én is keresgélek.
Cégnél vagyok, van szerverünk, ami mindent tud. Viszont főleg a főnökség sokat mászkál ügyfelekhez, ahova viszik a laptopjukat. Ha a szolgáltató letiltja a 25-ös portot, akkor bármi van a szerverszobában, nem tudja kiküldeni a levelet, mert meg se kapja... Ez az én gondom...
(Egy másik porton működő SMTP lesz ebből a szerveren :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!