Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Adobe Dreamweaver CS6 prgramró...

Adobe Dreamweaver CS6 prgramról milyen véleményen vagytok?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok és informatikusnak készülök, igaz a suli inkább szoftverfejlesztés felé orientálódik nem a webfejlesztés. (C#-ot tanulok egyébként) De mindig is érdekelt a web-programozás. Eddig csak a Notepad++ programot használtam erre a célra, de kíváncsi vagyok, hogy egy grafikusabb megjelenítésre is képes program tud-e könnyebbséget adni, illetve a szakma hogyan viszonyul az ilyen programok használatához?

#programozás #Adobe #webfejlesztés #adobe dreamweaver cs6
2016. júl. 7. 13:36
 1/1 2*Sü ***** válasza:

Ezek a programok azoknak jók, akik nem akarnak különösebben elmélyedni mondjuk a HTML, CSS rejtelmeibe, csak gyorsan akarnak egy elfogadható produktumot. (Mondjuk egy asztalos összekattint magának egy statikus honlapot.)

A probléma ezekkel a programokkal:

1. Általában nem a legoptimálisabb kódot generálják. Sok a felesleges sallang. Egy nagyobb, összetettebb honlapot fele annyi kódból meg lehet írni, mint amit ezek készítenek. Emiatt természetesen gyorsabban is tölt be, jó eséllyel gyorsabban is működik.

2. Lehet, hogy elsőre egyszerűbbnek, gyorsabbnak tűnik a használata, de egy bizonyos bonyolultság után sokkal nehézkesebb. Sokkal egyszerűbb magának a HTML-nek a kódját változtatni.

Ha arra kell, hogy játszogass vele, arra jó. Arra is jó, hogy megtanuld a HTML alapjait. Pl. én kvázi így kezdtem tanulni. Félkövérré tettem valamit, megnéztem, mi változott a kódban. Beszúrtam egy táblázatot, megnéztem, mi történt. Mikor úgy az alap dolgokat megértettem, eldobtam a Dreamweavert, elővettem a dokumentációkat, referencia kézikönyveket, és onnan tanultam tovább.

De arra nem jó, hogy foglalkozásszerűen csinálj vele honlapokat. Illetve tudtommal ráfeküdtek a kódszerkesztő részére is, nem feltétlenül kell WYSIWYG módban használni, de erre meg vannak jobb eszközök is.

2016. júl. 7. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!