Ilyen feliratot hogy lehet a képre tenni?
Nézzél youtuben tutorialokat, nem annyira nehéz ez.
5 perc.
Nagyon egyszerűen.
A legegyszerűbb lehetőség: nyisd meg a Kellékek/ Paint - ben a képet, ott van a menüben a szövegíró, ráírod a képre, színezheted is.
Szia! Nekem Photoshopban mindig meg van nyitva a ’Character’ ablak, és ezen belül külön fülön elérhető a ’Paragraph’ is. Ezeket a Window menüből lehet elővarázsolni. Így gyorsan tudom változtatni a betűtípust, méretet, színt, egyéb dolgokat, a másik fülön pedig, hogy a szövegdobozon belül hol helyezkedjen el a szöveg. Szöveget úgy írhatsz a képre, hogy kikeresed baloldalt az eszköztáron a Type Toolt, lekattintasz a képre és még úgy elhúzod, tetszőleges méretűre, amin persze utólag is változtathatsz. Még mindig a Type Toollal beleírsz a szövegdobozba. Ahhoz, hogy elmozgathasd a szöveged, a Move Toolt kell kiválasztanod az eszköztárban.
Azon a képen, amit te mutattál, egy betűtípus van, csak különböző méretben. (Egyébként nem is ajánlott két-három típusnál többet használni, mert nem néz ki jól. Ilyenkor még azzal tudsz játszani, hogy ha van bold, italic stb. verziójuk, és azt variálod.) És igen, külön szövegdobozba írta a szavakat, mert így a legegyszerűbb egyiknek-másiknak megváltoztatni a méretét, és aztán elmozgatni azt.
A szövegdobozok elrendezéséhez segítségül Guide-okat tudsz használni. Kattints rá a vonalzóra és még úgy húzd el az egeret. Ezzel megjelent a Guide, amit később is el tudsz húzni, és persze többet is tudsz használni egyszerre. Ezekkel kijelölheted hol legyen a képen a szöveged, és amikor szövegdobozt hozol létre, vagy egy már meglévőt odahúzol, akkor az szépen rátapad, hozzáigazodik a segédvonaladhoz. Ezzel könnyen elérheted, hogy biztosan egy vonalban kezdődjenek az egymás alatti sorban lévő szövegek. A sorban jobb szélül lévő szavaknál pedig beállíthatod, hogy a szöveg a dobozában jobbra legyen igazítva, így könnyebben igazíthatod azt is a Guide-hoz.
Te magad is rajzolhatsz ilyen vonalakat, köröket, amiket aztán a Move Toolal elmozgathatsz. De én pl. általában Adobe Illustratorban szoktam megrajzolni az ábrákat, főleg, ha bonyolultabbak, amit aztán könnyen bemásolhatok a Photoshopba oda, amin épp dolgozok.
A másik lehetőség, ami nekem ezen a képen gyanús, hogy már eleve a fonthoz volt ilyen ábra, amit egy bizonyos billentyű lenyomásával tudsz elővarázsolni. Mutatok példát. Én szívesen keresgélek a dafont.com-on fontokat, és ha rákattintok a névre, akkor bővebben mutatja meg, hogy az adott font milyen betűket és más ábrákat tartalmaz: [link]
Emellett vannak a Dingbats fontok, amit az oldalon fent tudsz kiválasztani. Ezek eleve csak ábrákat tartalmaznak, de ha letöltöd őket a gépre, és aztán telepíted őket, akkor szintén a ’Character’ ablakban találod meg őket. Minden betű más-más ábrát fog előhozni.
Remélem tudtam segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!