Movie Makernél kicsit bonyolultabb videószerkesztő?
Szerintem a Blendernek is adhatnál még egy esélyt, nem olyan bonyolult az, ha csak a videószerkesztőjét használod. Ehhez a kérdéshez írtam egy PDF-et az elinduláshoz (bocs a benne maradt gépelési hibákért):
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__7..
A leírás további része is készülget, de az érdeklődés hiánya miatt nem erőltetem. Az általad említett tulajdonságok beállítási lehetőségét a videósáv szerkesztőpanelján lévő „Add Strip Modifier” ablakocska lenyitásával kérheted.
A File → User Preferences... (vagyis felhasználói beállítások) menüpontra megjelenő ablakban az Input táblán -- valahol az elején, baloldalt -- találsz egy „Emulate 3 Button Mouse” (utánozd a 3 gombos egeret) opciót, ezt pipáld be, utána az ablak alján nyomd meg a „Save User Settings” (mentsd a felhasználó beállításait) gombot. Becsukhatod az ablakot.
A változtatás után a középső gomb működése a Alt+bal kombinációval helyettesíthető. A képméret-változtatást tehát a Ctrl+középső gomb helyett a Ctrl+Alt+ballal intézheted. Ezenkívül működik a numerikus billentyűzet plusz/mínusz gombjaival való nézet-méretezés is.
A második problémáddal kapcsolatban csak gyanakszom, hogy nem pont úgy van. Azt kell higgyem, valamit félrefogalmaztam a PDF-ben, úgyhogy most megpróbálom gyorsan tisztázni: A Blenderben az együtt kijelölt objektumok nem teljesen egyenértékűek, amelyikre utoljára kattintottál, az kitüntetett szerepet kap -- ebben az esetben lényegtelen, hogy miért. Elmondom, minek kéne történnie: Rákattintasz egy sávra, A FELIRATÁNAK SZÍNE FEHÉRRE VÁLT (ez jelzi a kijelölt állapotot), és kap egy fehér keretet (ez jelzi, hogy rajta van a fókusz). Ha Shifttel együtt kijelölöd a másik sávot, annak a felirata is fehér lesz, a keret pedig ÁTUGRIK RÁ az előző sávról, vagyis mostantól ez lesz a kitüntetett. Ha az előző sáv felirata továbbra is fehér, akkor semmi baj, még mindig ki van jelölve, érvényes rá a leírásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!