Létezik olyan program, ami automatikusan frissít az eszközkezelőben a drivereket?
Gondolok itt arra, hogy elég sok eszköz illesztőprogramja nem frissül automatikusan csak úgy, ha rákeresek az eszközkezelőben, és manuálisan befrissítem.
Van erre valami használható program, ami automatikusan felismeri a a frissíthető eszközöket?
Hogyne lenne! Ha használhatatlanná akarod barmolni a géped, arra ideálisak. Automatikusan felrak neked egy instabil alfa videokártya-drivert, aztán onnantól csak feketeség lesz a monitoron, csökkentett módból kell visszamókolni az eredetit. A harmadik ilyen eset után megmondtam minden ismerősömnek, hogy aki ilyen sz** driver-update szoftvert használ, annak nem vagyok hajlandó helyrehozni a PC-jét.
Alapszabály a drivereknél: ha nem romlott el, ne javítgasd! Ha egy új program vagy hardver megköveteli, akkor frissítsd, egyébként meg örülj, hogy jól működik. Nem tudom, ki terjesztette el, hogy a drivereknek mindig naprakészeknek kell lenniük, ezek nem vírusirtók! A hangvezérlő driverem 12 éves, és semmi szükség a frissítésére.
#1-#2: köszönöm, megfelelő elővigyázatossággal rápróbálok mindkettőre :D
#3: a kérdés az volt, hogy "használható program". És egyébként nem hinném, hogy ha én manuálisan rákattintgatok a driverekre, akkor az a Microsoft adatbázisa által valami instabil alfát töltene le.
Ha valamihez van frissítés, az nyilván azért van, hogy használjuk, mert valamiben 'jobb', mint az elődje. Van, aki a BIOS-t se frissítgeti, mégis néha jót tesz egy újabb verzió pl rendszerstabilitás miatt.
#4: Ja, mi gondot okozhatna, ha tesztelés nélkül minden újdonságot felrakunk a gépünkre? Pl. tavaly a hivatalos AMD driver százával főzte meg a videokártyákat, mert maradt benne egy aprócska bug:
De felőlem azt csinálsz, amit akarsz, végül is nekem ez csak a szakmám, amiből 30 éve élek. Te biztos jobban tudod.
Annyit hozzá tennék, hogy a DriverBooster-nél csak megnéztem mit javasol. Majd felmentem a gyártó honlapjára és megnéztem, valóban létezik-e friss driver. Találtam is.
Szerintem is, ha minden jól működik, akkor jobb békén hagyni a gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!