Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows leállítást megakadályo...

Windows leállítást megakadályozó program. ( Win 7 ) Hogy lehet megoldani?

Figyelt kérdés
Tipikus Win dolog. Egy idő után tök standard alkalmazások, mint a feladatkezelő a Utorrent vagy ilyenek nem záródnak be egyből a win leállítását követően, hanem 10-en 20-on másodpercekig fenntartják a gépet. Van valakinek ismerete, hogy lehet megszüntetni ezt a bugot? Köszönöm :)

#Windows #hiba #program #bug #leállítás #leállítást #megakadályozó
2016. jún. 2. 20:16
 1/9 anonim ***** válasza:
56%
Ez nem bug, vegyél gyorsabb gépet vagy zárd be őket kézzel.
2016. jún. 2. 20:23
 2/9 A kérdező kommentje:
Gép nem mai, de gyors. 840 Evo gondoskodik róla. A gép boot-olása 40mp. Böngészőt, Word, hasonló kis méretű alkalmazásokat szinte várakozás nélkül dobálja fel a gép. Tényleg gyors. 2,5 éves a rendszer kb fél éve csinálja ezt. Még régen a HDD-s XP-s időszakban is volt ilyen, hogy egy öregedő rendszer ilyet csinált, de akkorra eléggé összetöredezett a vinyó annyira, hogy megérett egy újratelepítést.
2016. jún. 2. 20:45
 3/9 anonim ***** válasza:
feltételezem azért nem záródnak be azonnal, mert előbb el akarják menteni az aktuális állapotukat és csak utána hajlandóak bezáródni. Bezárhatod őket "kézzel" is de akkor lehetséges az adatvesztés.
2016. jún. 2. 20:55
 4/9 A kérdező kommentje:
És ez miért csak több év után jut eszébe a rendszernek ? o.O Mert fiatalabb rendszernél sosem tapasztaltam, pedig már nem most kezdtem.
2016. jún. 2. 21:06
 5/9 anonim ***** válasza:
Azt is feltételezem csak, hogy nem a rendszer változott hanem a futtatott programok. Esetleg frissebbek, változott bennük néhány dolog a telepítés óta.
2016. jún. 2. 21:37
 6/9 A kérdező kommentje:
Konkrétan a feladatkezelő folyton csinálja. Abban nagyon nincs mit elmenteni.
2016. jún. 2. 21:43
 7/9 anonim ***** válasza:
megint csak feltételezek, de szerintem a feladatkezelő azért nem áll le mert valamilyen feladat kezelésével foglalkozik éppen szóval nem hiszem, hogy ő a bűnös.
2016. jún. 2. 22:12
 8/9 Hominida ***** válasza:

"Vegyél gyorsabb gépet." A másodperceket a régi gépek is ugyanolyan gyorsan számolják. Nem kötelező minden kérdésre válaszolni valamit.

Egyébként nekem a Windows 7 addig vár, amíg nem nyugtatom meg kétszer is, hogy álljon már le, az ég szerelmére. Én is megszoktam az XP-nél, hogy bezárja a programokat, a Win7 nem teszi. Ha legalább csak késleltetve állna le, az is jó lenne, de ez csak áll meredten, mint faszobor a lakodalomban, akár reggelig. Ez hiba, amire a Microsoft is csak kerülőutat kínál.

Leálláshoz a következő parancsot kell kiadni:

SHUTDOWN /S /T 15

Ez 15 másodperc késleletéssel leállítja az összes futó programot és a gépet. /S helyett /R újraindítást okoz, az idő tetszés szerinti. Csinálni kell egy parancsikont az Asztalra vagy a Start menübe, ezzel a paranccsal.

2016. jún. 2. 22:20
 9/9 A kérdező kommentje:
Valakinek valami mélyebb ismerete erről? Valami Registry törlés frissítés, vagy hasonló okosság amivel nem ki kerülni, hanem megszüntetni lehet ?
2016. jún. 4. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!