Leauge of Legendsben minden ranked meccsemet elvesztem. Mit tegyek hogy ezt megállítsam?
Support vagyok, a besorolás után bronz 1-be dobott be, de néhány nap alatt visszaestem 3-ba és most 0 LPm van. Napok óta minden játékomat elvesztem, nem számít melyik champel megyek, és milyenek a csapattársaim.
Renszeresen wardolok, az adcm hagyom farmolni, pingekkel kommunikálok a csapattársaimmal, nem szoktam ragelni, néha nézek streameket. Általában a statjaim is jók, és nagyon gyakran fordul elő, hogy bár a csapatomnak több killje van, mégis veszítünk. Tényleg nem tudom, mit csinálok rosszul
Ne vedd sértésnek, de ha sokkal többet vesztesz, mint nyersz, akkor egyenlőre jó vagy ott bronzba. Ha felkerülnél silverbe, lehet az összes meccset elveszítenéd. Ennek a ranknak a lényege, hogy mindenki megtalálja a maga színvonalát és ott fejlődjön tovább. Amíg nem érzed azt, hogy kb 50-50% a nyerés és lose átlagod, és ez a mérleg inkább a lose felé hajlik, addig lefelé fogsz esni bronz aljára. Ezzel nincs is baj.
A cél nem kijutni bronzból, hanem megtanulni játszani.
Supportként kevés esélyed van kibontakozni ebben a ligában. A ward, ping, kommunikálás fontos, de bronzba senki se fog figyelni rá. Minimapot nem néznek, és hiába pingetsz, nem kapcsol, hogy mi történik. A legtöbb ember hiába választ bármit is, fogalma sincs mit kell csinálnia. Lehet meg tudod védeni az adc-t, de úgy is beugrik kinyíratni magát.
Ha csak nem kényszerítenek, válts posztot. Olvass utána buildeknek, hogy mi az igazi dolga egy topposnak, midesnek, stb-nek. És gyakorolj minél több harci helyzetet. Ott van pl az ARAM teamfight gyakorlásra. Vagy a top 1v1 harcokra.
Supportra is valami offenzívabb kell, hogy csillogj. Olyan, aminek nincs szüksége farmra, mégis nagyot üthet. Pl annie. Egy aoe stun macival konkrét bot lane-t megnyerhet.
Az ilyen defensive janna, taric, bard, ezek akkor hatékonyak, ha tudtok kommunikálni az adc-vel, tehát premade-ek vagytok.
Hacsak nem feedel valaki tőletek rendszeresen és nem vagyok 4v5-ben egy afkoló miatt, akkor a makrojátékon bukjátok el. Nincs jó side lane kontroll, nem a team comp-nak megfelelően játszotok, nem figyeltek a summoner és ulti cd-kre, stb.
Szintén support main vagyok, és azt hiszem, kétféleképp lehet a legkönnyebben nyerni:
(1) Menjetek premadeben, lehetőleg vagy junglerrel vagy midlanerrel, mert azokon lehet a legkönnyebben elbukni.
(2) Öhm... az emberek nem elég jók bronzban ahhoz, hogy a macrogame tanácsok relevánsak legyenek, szóval lásd előző pont.
De ha tudsz mutatni replay-t (ahol lehetőleg nem egy afkoló vagy feeder miatt vesztettetek), akkor konkrétabbat is tudunk mondani.
További sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!