Ubuntu 14. 04 OS-ben Firefox frissítés után a Firefox összevissza "működik". Mi lehet az oka? Mit tegyek, hogy jól működjön?
Két különböző alkalommal történt frissítés után tapasztaltam ezeket:
- elvesztek a korábban megnyitott oldalak (ez a legkevesebb)
- ha egy lapon több oldalt egymás után megnyitok, akkor nem működik a balra nyíl
- új lapon az előző lap címe jelenik meg automatikusan
- jobb klikk se működik normálisan
- ha több lapot nyitok meg és az van beállítva, hogy előző munkamenet folytatása következő induláskor, akkor üres lappal indul legközelebb
- voip sem működik webes felületről (tárcsáz, de nálam nincs tárcsahang és ha felveszi a hívott fél, őt nem hallom)
Újra telepítettem terminálban a Firefoxot, de ez nem oldotta meg a problémákat.
Pár nap múlva a felsorolt problémákból néhány megszűnt úgy, hogy semmit nem is csináltam.
Miért csinálja ezt? Mi lehet az oka?
Napokig nem tudom használni a Firefoxot frissítés után.
Elég fura probléma. Első körben a .mozilla és a .config/mozilla könyvtárakban matatnék, vagy még inkább egy tempuserrel is megnézném, mi történik. Megteheted, hogy terminálból indítod: firefox 2> ff.log, és az így keletkezett fájlban körülnézel.
Illetve ami még lehetséges, hogy néhány kiterjesztésed lassan követi a verzióváltozásokat.
Köszönöm nagyon!
Igen, szerintem is furcsa a probléma.
Sajnos nem igazán értettem azt, amit írtál... :-( de azért köszönöm.
Gmail notifier okozhatja azt a a problémát, hogy frissítés után megszűnik a firefox és a gmail notifier kompatibilitása?
Azóta láttam, hogy másnak is volt ilyen problémája:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__7..
Esetleg tudsz valami jó böngészőt ajánlani? Már többről olvastam, de úgy igazán nem próbáltam ki azokat.
Neked mi vált be?
Midori jó, bár néha kicsit döccen egyet. Vagy, ha van erőd az SSL certek kézi felvételére, akkor uzbl. Esetleg Epiphany. Vagy xombrero.
Amit írtam, a következő:
1; kipróbálod egy frissen legyártott userrel frissítés előtt és után a firefoxot. Ha az nem döccen, akkor valamelyik kiegészítő lehet a ludas. Akár a notifier is.
2; A Ff konfigurációs fájljait ideiglenesen eltávolítod (valamelyik másik könyvtárba másolod) és úgy is ránézel.
3; A Ff, mint általában a programok, rendelkeznek a stderr kimenettel, ez a hibaüzeneteket nyomja ki. Ezt a legtöbb GUI megeszi, ezért indítsd terminálból a megadott paranccsal, ekkor lesz egy ff.log fájlod a hibaüzenetekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!