Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Indi játék kiadása (grafikus...

Indi játék kiadása (grafikus motor)?

Figyelt kérdés

nos a helyzet az hogy engem már jó pár éve érdekel a számitogépes játékok elkészítése, annak minden fázisa.

Ezért kb már 3 éve leszedtem a kor legszebb engine-jét a cryengine 3-mat.

Igaz eleinte nem nagyon tudtam használni de a sok gyakorlás meghozta az eredményét. Mégpedig olyan formában hogy magamnak illetve haveroknak csináltam benne elég ütős játékokat.

Mostanra pedig eljutottam oda hogy amiket csinálok majd azokat szeretném ki is adni erre a steam a legg alkalmasabb. És itt jön a kérdésem hogy ha én azt ki adatnám akkor tényleg kell fizetni a cryengine 3 mért???

grafikus motort nem szeretnék váltani mert ezt már kitanultam. A lumberyard engine (ami tök ugyan olyan mint a cryengine 3) pedig ingyenes de azt valami miatt nem akarja elinditani a gépem.

A félreértések elkerülése érdekében a cryengine 3 használható ingyen csak én azt halottam hogy ha azzal készült játékért akarok pénzt kérni akkor fizetni kell.

Ez igy a steam-en mennyire számit??? vagy ott teljesen lényegtelen a dolog hogy lett e fizetve az engone-ért?

2016. máj. 23. 14:22
 1/2 anonim ***** válasza:

[link]

"A 3.5.8-as verzióig nemkereskedelmi használatra ingyenes, azóta a Steamen keresztüli előfizetéssel[5] vagy teljes kereskedelmi licencen keresztül érhető el"

Én pl Unityt használok, ott csak bizonyos összeg elérése után kell fizetni...

23F

2016. máj. 23. 14:29
 2/2 A kérdező kommentje:

"Az ingyenes CryEngine 3 SDK-val készült játékokat alkotóik ingyenesen terjeszthetik is, ha azonban pénzért szeretnék árulni, a Crytek igényt tart az ebből származó bevételek 20 százalékára."

ezzel lenne egy olyan kérdésem hogy ez a gyakorlatban hogy történik a kifizetés? mármint a grafikus motorért.

olyat meglehet csinálni hogy a steam levonja majd azt az összeget de cserébe nem nekem kell majd ezzel vacakolni?

2016. máj. 23. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!