Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Zenész vagyok. , illetve...

Zenész vagyok. , illetve zenész palánta. Azt nem tudodom milyen progranmal es pontosan hogyan lehet "egymásra illeszteni" több hangsávot. Ebben tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Hazi stúdióban szeretém létrehozni a dolgot.Azt tudom hogy szukségem lesz egy mikrofonra (gitárerősítőm már van)De ha mikrofont veszek akkor "sima" mikorfont vegyek-amiket szinpadokon használni szoktak?(bocsánat hogy nem szakszavakat használok) vagy pedig ilyen ugynevetett kondenzátoros stúdió mikrofont amit studiofelvetelekre szoktak használni? Mert akkor ez a mikrofon egyaránt kihangosítja az énekemet es a gitáromat is akár ugy, hogy nincs bedugva erősítőbe? Es ezenkívül szükségem lesz profi hangfelvevő készülékre? Csak mert a kondenzátoros mikorfon amit kinéztem magamnak annak van egy ilyen bemutatóvideója amin nekem úgy tűnik, hogy rákötik a mikrofont a gépre es ott már rögrön meg is jelenik a hangsáv.

[link]

Neharagudjatok biztos sok teljesen alapvető dolgot, sőt olykor-olykor hülyeséget kérdezek, ezért kérem hogy kicsit viláhosítsatok fel ezen a téren. És ezek a kondenzágos stúdió mikrofonok mivel jobbak stúdófrlvételre, mint egy sima ilyen dinamikus mikrofon? Mert láttam már olyan stúdiófelvételt is youtube-on amin ilyen dinamius mirofont használtak. Akkor mi a különbség? Lenne még egy valószínüleg igen bugyuta kérdésem amit sosem értettem: a fejhallgatóban amit ilyenkor használnak (ehhez a mirofonhoz jár is) ebben mit hallgatnak? Gondoltam arra,hogy pl en fel gitározom, éneklem az adott számot, majd utanna ezt hallgatom vissza fejhallgatón mikor pl. a ciccegő sávot készítem,hogy arra az alapra tudjak ráciccegni. Ez az elképzelésem valamennyire reális?

Valamint az lenne még a kérdésem, hogy ahhoz hogy igazán igenyes felvételt tudjak csinalni még mire van szükségem, és minek segítségével, hogyan tudom egymásra illeszteni a hangsávokat? Ez mennyi időt vesz igenybe?

Mégegyszer elnézést hogy valószinűleg nagyon sok alpvető dolgot megkérdeztem, de örülnék, ha normális és kimerítő válaszok érkeznének. Előre is köszönöm segítségeteket! :)

2016. máj. 21. 12:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Annyi tutorial van a youtubeon...

Keress már egyet.

2016. máj. 21. 12:18
 2/2 Dongaben ***** válasza:
A "legprofibb" ingyenes felvevő, szerkesztő program az "Audacity". A mikrofonos kérdés...másik kategória, mondjuk: "Zene".
2016. máj. 21. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!