Miért kell folyton a frissíteni?
Youtube linket akartam lejátszani, frissíteni kellett a Flash Player-t, anélkül nem indult el. Nem egy nagy dolog, megoldottam, de nem értem mi pluszt ad, semmi különbséget nem érzékelek. Az iPhone 2 hetente frissíteti magát. Nincs annyi op.rendszer, amennyi frissítésre kerül. :)) Miért elme van ennek?
Valaki el tudja ezt magyarázni nekem, hogy minek kell újra és újra frissíteni? Biztos csak én nem látom át ezt a frissítési mizérát.
Igen, gondoltam, hogy a biztonsághoz van köze. A Flash Player tartalmazhat még észre nem vett hibákat, biztonsági réseket? Azért nem olyan bonyolult, nem lehet leigázni vele egy országot. :)))
Nem engedte, hogy a saját felelősségemre engedélyezem a régebbi változat használatát. A Safarinál volt ilyen, hogy ''hoppá, úgy tűnik elavult a Böngészőm'' felirattal találkoztam, simán átléptem, nem volt baj belőle.
Amikor kezdtem kiírni a kérdést, akkor a 'Számítástechnika' » után majdnem a 'Biztonságot' választottam.
Nem kell frissíteni feltétlenül. Azt csak az alkalmazások, fejlesztők akarják, ez az alapbeállítás.
Szeretik úgy feltüntetni a frissítés szükségességét, hogy az bizony neked nagyon jó és hihetetlen biztonsági problémáktól menekülsz meg ha frissítesz. De az előző frissítés (amit most akar frissíteni) ugyanezzel a dumával történik.
Igen valóban fejlesztés közben kijavítanak hibákat, eltüntetnek biztonsági réseket.
A frissítéssel ezek egy része megszűnik és lesznek új hibák, új biztonsági rések.
A másik oldalról nyomul a marketing. Az új verzió már sokkal kifinomultabban képes adatokat gyűjteni rólad ezért minden eszközzel ösztönöznek a frissítésre.
A harmadik hogy fantasztikusan új funkciókkal bővítik a szoftvert amitől úgy érezheted az egész sokkal gyorsabb, magasabb és szebb lesz majd. Közben meg nem is tudod pontosan mik ezek és szükséged sincsen rájuk.
De milyen ciki már 17-es verziót használni amikor 38-as a legújabb?...
Na, éppen ez az én véleményem nekem is. Nincs szükség a folytonos frissítésekre. Van, amikor alulfejlesztenek a tisztelt fejlesztők. Egy példa: pár éve elpiszkáltam a gépemet, elvittem szervízbe, 5.000 Ft-ért újrahúzták és megmaradtak a fájljaim. Ajánlották, hogy ráteszik a legfrissebb op.rendszert, ami akkor a Mavericks volt. Gondltam, még jól is járok egy vacsi új op.rendszerrel. Na, persze! A 10.8 javára elvettek belőle olyan funkciókat, amik nélkül nehezen dolgozom. Próbáltam megszokni, de nem ment, hiányzottak alap funkciók. Inkább visszavittem a szervízbe és fizettem érte újabb ötezret, csak tegyék vissza a Mountain Lion-t. Azóta nem frissítek op.rendszert!!
Értem, hogy a fejlesztőknek meg kell dolgozni a pénzükért (a júzerek pénzére apellálva), de ez nem olyan, mint a tudósok folyton kutatnak, "tudóskodnak", hogy menjen előre a Világ. Nem omlana össze, ha a fejlesztők kevésbé nyomnák a gázt.
Rengeteg ember rá van kattanva, hogy milyen frissítés jön ki és "meghalnak", ha nem újítanak folyton.
Azt is megértem, hogy fejlesztés közben kijavítanak hibákat, eltüntetnek biztonsági réseket, de semmi nem látszik ebből. Ugyanúgy működik, mint előtte, semmi változás.
"De milyen ciki már 17-es verziót használni amikor 38-as a legújabb?…"
Jaaa, ez a másik. Már kisebbségi érzésem van, mert egy 4 éves Nokia 300-asom van, semmi okosság telefon téren. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!