Windows 7-ben hogyan lehet, hogy egy képfájlt a jobb gomb "szerkesztés"-nél adott program nyisson meg - pl. a Photoshop és ne a mostani Paint? Tehát maradjon a képnézegető mód is, és emellett a képet közvetlenül is megnyithassam szerkesztésre.
Köszi, sajnos a társítással már próbálkoztam, de nem volt hajlandó a Photoshopot megnyitni. Az alapértelmezettek közé sem veszi be. :(
Total Commanderben megoldottam, hogy legalább a psd fájlokat megnyissa a PS, de ha a jpg-ket is átállítom, megnyitni megnyitja őket kattintással, de akkor viszont képnézővel nézegetni nem lehet. Valójában azt kellene elérnem, hogy a mostani, a "szerkesztés" parancsnál automatikusan megnyíló Paint helyett a PS legyen. Még próbálkozom...
Eleinte registry módosításra gondoltam azzal mehetne, de nem találtam semmit hozzá, viszont ezt lehet érdemes megpróbálnod
Én ilyen hülyeséget el nem tudok képzelni, mint registry turkálás ilyen alapvető dologhoz.
Az egyes programok telepítésükkor önmaguk be szokták állítani a társítást. Van, amikor úgy, hogy erőből, van, hogy rákérdeznek. A Photoshop is megteszi.
De ha valami miatt mégsem az indulna, akkor ahogyan írtam: társítás.
Ennek egy egyszerű módja:
Jobb klikk a képre, társítás/Másik alkalmazás választása. Majd kiválasztod a Photoshopot, s a Mindig ez az alkalmazás blabla bepipálod és oké.
Vagy Vezérlőpult/Alapértelmezett programok/Társítások beállítása.
Köszi 5-ös! Igen, ezeket a lépéseket tettem meg először én is. De semmilyen módon nem tudta betallózni a PS-t, és onnantól kezdve a többi lépést már nem is lehetett megtenni. Lehet, hogy a portable verzió miatt, most arra gondolok. Valami hiba van ott talán.
Amikor erőszakoskodtam a Total Commanderrel, ott megtette, hogy társította a jpg-hez, viszont elveszett a képnézegetési lehetőség.
Na de éppen az előbb megoldottam alternatívan. :) Ez nem a tökéletes mód, csak aránylag elmegy: a képet a képnézegetővel nézem, ha pedig szerkeszteni is akarom, akkor a mappából áthúzom egérrel a megnyitott PS-be. Így komfortosabb dolgozni a képpel, mintha a PS menüjéből kellene megnyitnom, de nem olyan komfortos, mintha hozzá tudnám társítani a képhez a Paint helyett.
Mindegy, fapados, de elmegy, amíg jobb nem lesz.
#5! Azt hiszem kicsit utána kellene nézned neked is a dolgoknak ;) nem alapértelmezett képnézegetőt akart cserélni, hanem alapértelmezett szerkesztőprogramot, ami már egy kicsit más tészta.
Valóban, vannak programok amik erőből társítanak fájltípusokat magukhoz, vannak amik rákérdeznek, de nálam spec a PS nem ilyen.
Kedves kérdező kicsit jobban utánanézve mégiscsak a registry módosítást találtam mint megoldást, még nem próbáltam ki, de elvileg működik, legalábbis azt írják
"#5! Azt hiszem kicsit utána kellene nézned neked is a dolgoknak ;) nem alapértelmezett képnézegetőt akart cserélni, hanem alapértelmezett szerkesztőprogramot, ami már egy kicsit más tészta. "
Megígérem, hogy utána fogok nézni. Bár 1995 óta hivatásszerűen használom a Photoshopot Mac és Windows gépeken, oktatom is a használatát, számos gépre telepítettem már oprendszert, programokat, de a jó pap holtig tanul.
Viszont nem tudsz nekem olyan érvet mondani, ami miatt meghajolnék a registryturkáló tanácsod előtt.
Kérdező! Hol akad el a dolog? Azt írod, nem engedi betallózni. Ha ez nem tévedés, akkor a Windowsban van a hiba.
A tallózásnál bármilyen mappát el lehet érni, akár másik vinyón, cd-n, pendrive-on lévőt is, s ha ott van exe, azt hozzá is tudod rendelni a kijelölt kép fájlformátumához.
"Viszont nem tudsz nekem olyan érvet mondani, ami miatt meghajolnék a registryturkáló tanácsod előtt."
Nem is várom, hogy meghajolj előtte, nem szeretnék érvelni, én találtam egy opciót a megoldásra, mindenki eldöntheti maga, hogy mit kezd vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!