Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows-os Paintbe szeretnék...

Windows-os Paintbe szeretnék segítséget kérni. Valaki ért hozzá? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Készítek egy Print Screen-t. Megnyitom a Paint-et, beillesztem az elkészített képet, majd elmentem. De mentés után nagyon kicsi lesz a kép, szinte semmi sem olvasható, látható rajta. Beállítom, hogy tartsa meg az eredeti méretet, de ennek ellenére a kép nagyon picike lesz. Mi lehet a gond? Milyen beállítást kell alkalmaznom, hogy ez a hiba megszűnjön?
2016. máj. 19. 17:58
 1/6 tabaki ***** válasza:

Valószínűleg a mentett kép felbontásán kéne állítani, de hogy ez Paintben hogy megy... Talán a Google tudja:

[link]

Én egyébként, ha még használnék Windowst, valószínűleg inkább az IrfanView nézegetőben csinálnám, de csak az egyszerűsége miatt, valójában a leírásod alapján fogalmam sincs, hol csúszik be a hiba. Azt mondjuk nem értem, miért kell az eredeti méretet még külön megtartanod (méretarányról még csak-csak hallottam, de az már eleve átméretezés-gyanús), lehet, hogy holnap kerítek egy windowsos gépet, amelyen kipróbálom. Velem minden rosszat el lehet hitetni a Paintről, de ennyire azért nem lehet használhatatlan.

2016. máj. 20. 02:01
 2/6 anonim ***** válasza:
2016. máj. 20. 07:21
 3/6 tabaki ***** válasza:
A jó ég áldjon meg, HOL állítod be, hogy tartsa meg az eredeti méretet? A mentéskor semmi hasonlót nem látok. Beillesztem, mentem, annyi. Minden klappol, képpontszám a képernyőnek megfelelő. Gőzöm nincs, mit művelsz, legalább tegyél fel a kepfeltoltes.hu-ra egy ilyen képet, hogy meg lehessen nézni.
2016. máj. 20. 13:27
 4/6 A kérdező kommentje:
Sajnos céges gépről van szó, telepítési jogom nincs, így más programot nem tudok feltenni. Van egy olyan opció, hogy "Átméretezés" ott lehet megadni, hogy képpontot akarsz-e vagy százalékosan. És ki lehet pipálni azt is, hogy eredeti méret megtartása. Mindegy, hogy mit változtatok és, hogy hogyan mentek a lementett kép túl kicsi lesz. Azért köszi!
2016. máj. 21. 19:24
 5/6 tabaki ***** válasza:

Én továbbra sem értem, hogy hogyan keveredsz bele az Átméretezésbe a minden további egyszerűsítést lehetetlenné tevő, két lépéses Beillesztés → Mentés munkafolyamat során, ez már egy kissé az ablakon kidobott szőke nő esetét idézi, aki később és földet, mert eltéved útközben. Mivel megint nincs egy windowsos gép kéznél, kénytelen voltam a netről keríteni egy átméretezőablakot, de ezen bizony semmiféle „eredeti méret megtartása” opciót nem látok, mellesleg minek is lenne, ha pont az volna a cél, hogy átméretezd:

[link]

Továbbá: Mi az, hogy „mindegy, hogy mit változtatok”? Nem, nem mindegy, sőt, ha már muszáj ezzel a nyomorult átméretezősdivel egyáltalán foglalkozni, az egyetlen lényeges dolog az lenne, hogy itt milyen értékeket állítottál be. De ettől függetlenül nemhogy nem muszáj és fölösleges, de számomra eleve érthetetlen, hogy mi vele a szándékod.

2016. máj. 21. 21:41
 6/6 tabaki ***** válasza:
2016. máj. 25. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!