Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » HD 4890 vinné a fallout 4-et?

HD 4890 vinné a fallout 4-et?

Figyelt kérdés
És az 5xxx széria?
2016. máj. 19. 13:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem ismerem a játékot, de ha hihetünk a minimum gépigény ajánlásnak (HD7870), akkor necces lesz az a 4890. Az 5000-es szériából talán a HD5870-re merném ez alapján mondani, hogy kompromisszumokkal elég lehet (vagy egy HD7790 hasonló teljesítménnyel, sokkal kisebb fogyasztással és modernebb támogatásokkal).
2016. máj. 19. 14:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert a 4xxx szériából nem mindegyik támogatja a dx11-et, és ez a kari állítólag támogatja. Egy hd 7790-nél 3-szor gyengébb vga-val játszottam a fallout 4-el már több mint 50 órát, low-on, akadás nélkül, 1320x768 felbontásban +35fps átlaggal, egyszer nem szaggatott még. Érdekelne, hogy miért ajánl mindenki a használhatónál minimum 3-szor erősebb kártyát? :D
2016. máj. 19. 18:40
 3/7 anonim ***** válasza:

Mint írtam nem ismerem a játékot, hanem a hivatalos minimum igényt néztem (ami éppen egy 7870)...

Persze tudom, hogy az ajánlott igény gyakran túloz (főleg CPU téren), ezért mertem lemenni 7790 szintig. Mondjuk azt már nehezen tudom elképzelni, hogy harmad ilyen karival is szépen megy a játék, kivéve ha a minimum ajánlást 1080p felbontásra és minimum 30fps-re szabják meg és ezért mondjuk 1024x768-ban meg elég a bőven minimum alatti cucc is. Ezt már nem tudom.

A Witcher 3-hoz is HD7870-t ajánlanak minimum és a párom gépén elfut a játék egy fele ilyen erős HD7770 kártyával is, igaz 1680x1050 felbontáson, alacsony beállításokkal ~30fps.

De a HD7790 egyharmada az kb egy HD5670....hát ez Witcher 3 alá biztosan karcsú lenne (élvezhető szinten).

A HD4000 széria egyik tagja SEM támogat DX11-t, ez csak a HD5000 szériától érhető el.

Mondjuk a Fallout 4-t még mindig nem ismerem, de külön sehol se láttam, hogy minimum kell neki a DX11...ebben nem vagyok biztos.

2016. máj. 19. 19:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de mivel leírtad, hogy nem ismered a fallout 4-et, így amit előtte, és utána leírtál nem sok jelentőséggel bír. Ez olyan, mint ha egy kémia tanár nem tudná mi az a H2O.
2016. máj. 19. 19:21
 5/7 anonim ***** válasza:

Részben igaz, de magam is játékos vagyok/voltam, így tippelni még mindig jobban tudok, mint egy teljesen laikus. Másrészt bíztam benne, hogy lesz több válaszoló is, de mint látod, velem kellett beérned. Sajnálom.

Ettől még remélem van némi információtartalma az első két válaszomnak.

Persze egy csomó dolog relatív mert ismerek olyat akinek 800x600 @20fps is tök jól játszható, míg másnak 1080p @60fps a minimum igénye (Én egyik táborba sem tartozom).

Amúgy gondoltam, hogy kipróbálom a Fallout 4-t, de sajnos nekem beletört a bicskám a Morrowind, Oblivion, Fallout 3 és Skyrim játékokba is, mert valamiért túl élettelenek a karakterek, meg a világ, suták az akciók és a történetbe sem borzongtam bele a gyönyörtől, így a kevés időmet nem pazaroltam már erre (főleg mivel sok jót sem hallottam róla). Tudom nem lehet összehasonlítani a kettőt, de nálam például a Witcher sorozat félisten, a TES meg totál érdektelen, pedig adtam nekik esélyt. Valami hiányzik a Bethesda játékaiból (számomra)...a tűz, a hangulat, a lebilincselő történet.

2016. máj. 19. 20:39
 6/7 A kérdező kommentje:
Csak vicceltem, ne haragudj :) Nem komolyan gondoltam. Persze hasznosak voltak a válaszaid :D Köszi hogy leírtad őket. Igazából csak biztatni szeretnélek, hogy próbáld ki. Bázist lehet építeni benne, barkácsolni dolgokat, stb. Mondanám hogy próbáld ki, de mivel fallout 3 sem tetszett, így lehet ez sem fog. Amugy 840m kártyám van. 2014-es, általában az újabb kártyákon jobban futnak az újabb játékok, mint a régebbieken, száraz adatokhoz képest.
2016. máj. 19. 22:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Ok, majd lehet hogy ránézek. Mostanában nincs sok időm játszani. Még be kellene fejeznem a Witcher 3-t, ki akarom tolni a rise of tomb raidert és érdekel többek között az új doom is. :)
2016. máj. 20. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!