Meghalt a gép, kivettem a merevlemezt, de nem tudom megnyitni másik gépről az adatokat. Nincs hozzá jogosultságom?
Az a helyzet, hogy a kivett merevlemezt egy HDD dokkolóba behelyezve, látom ugyan a rajta lévő adatokat, de sajnos a felhasználók mappáit nem tudom megnyitni, mert nincs hozzá jogosultságom. A felhasználói fiókokon nincsenek jelszavak, de akkor sem férek hozzá.
Hogy tudom ezt megoldani? A HDD-n egy Windows 7 van, és egy Windows 10-es masina alól próbálom megnyitni.
Biztos valami jogosultság dolog lesz, de nem tudom hogyan oldhatnám meg. Valaki tud ebben segíteni?
Köszönöm!
És amúgy azt tudni, hogy mi a nyűgje a Windowsnak?
Mivel nincs rajta jelszó!
Főleg ha Linux alól simán megoldom?
Az a baja, hogy mondjuk KisPista a mappa tulajdonosa én meg nem KisPista vagyok? De ha létrehoznám KisPista nevű felhasználót, akkor simán hozzáférhetnék?
kb. amit írtál, de azt hiszem ID alapján is megy, azaz nem csak a névnek kell egyeznie.
de adminisztrátorként meg hozzá kéne tudnod férni.
Még windows alól is megpróbálhatod. http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..
esetleg saját tulajdonba vétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!