Hogyan használhatnám Windows 7 alatt a Photoshop CS2-t?
Nem kell, van működőképes Photoshop CS2 a Windows 7 alatt is. Az Adobe olyat tett, amit sosem hittem volna róluk: szabadon használhatóvá tette a régebbi programjait, közöttük az egész Adobe Creative Suite 2-t is, amelynek a Photoshop a része, ahogy az InDesign, az Illustrator és az Acropat Pro 7 is. Itt az oldal linkje: [link] .
A dolog jogi része kicsit zavaros, de az biztos, hogy az egész csomag letölthető tőlük, és a megadott kulccsal telepíthető, az aktiválást pedig a telepítő már nem követeli meg. Magyar verzió nincs, a csomaghoz nyelvi csomag sem illeszthető, de jól működik a Windows 7 alatt. Ha közvetlenül a Photoshop telepítése nem válik be, telepíteni kell az egész CS2 csomagot, amelyenek az első részében a Photoshop kerül a gépre, és a második és harmadik részt már nem kell végigcsinálni.
@#1: „...amit sosem hittem volna róluk...”
Érthető a meglepődésed. Nem is jószántukból tették, hanem géphiba miatt elveszítették a CS2-vásárlók adatbázisát, de nem tehették meg, hogy ne juthasson hozzá, aki fizetett érte.
Ami a jogállását illeti: Pár éve a szoftver elavultságával riogató szöveg mellett még piros betűs üzenet is figyelmeztetett arra, hogy a letölthetőség még nem jelent jogtiszta használatot, ha valaki nem vásárolta meg. Hogyha ez most már nincs ott, valószínűleg csak azt jelenti: Kénytelen-kelletlen le kellett nyelniük, hogy a programjuk elszabadult a láncáról, és a kutyát sem érdekli, mint vélekednek ők a felhasználók jogairól. Egyelőre ennyi maradt nekik, jó képet vágni a dologhoz, és imádkozni, hogy jöjjön már az a Windows-verzió, amelyiken _tényleg_ nem lehet használni. Az Adobe bátran méltatható a programjai minőségéért, de az emberbarát adakozókedv továbbra sem erős oldaluk.
#2: "Az Adobe bátran méltatható a programjai minőségéért"
Hát ez az egyik olyan dolog, amit nehéz magamról elképzelnem. A programjai minőségét gyakran szoktam emlegetni, de a méltatás, az nem annyira lelkes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!