Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért ilyen lassú az iGo-m?

Miért ilyen lassú az iGo-m?

Figyelt kérdés
A napokban töltöttem le, és ez egy navigációs alkalmazás, de amikor belépek, akkor a GPS jel lekérése nagyon lassú, mit csináljak?

2016. máj. 13. 20:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Milyen készüléked van? Az op.rendszer WinCE vagy Android? Milyen iGO? iGO8? Amigo? Primo? Nextgen?

Egyébként az adatok ismerete nélkül megkockáztatom, hogy nem az iGO a lassú, hanem a GPS készüléked. Ugyanis a GPS jelet nem az iGO keresi, hanem a készülék. Viszont ha a txt fájlban meg van adva a port és a baud értéke, az gyorsíthatja a GPS jel megtalálását.

2016. máj. 13. 22:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Bocsánat, most látom, hogy a txt elől lemaradt valami. Az a txt fájl sys.txt akart lenni. Tehát ha a sys.txt-ben meg van adva a port és a baud értéke, akkor az gyorsíthatja a GPS jel megtalálását.
2016. máj. 14. 10:52
 3/7 A kérdező kommentje:

Most volt ez a SzülinApp-is iGo, asszem a 10. Szülinapjuk van. Szóval a 10es iGo van meg. de belinkelek egy google playes oldalt, azt toltottem le.

[link]

Ez az. Egy Huawei Ascend G620S-em van. Köszi az eddigi segitséget!

2016. máj. 15. 10:31
 4/7 A kérdező kommentje:
És még egy kérdésem, ezt a sys.txt merre találom és milyen portot ill. baudot kell megadni? Köszi!
2016. máj. 15. 11:59
 5/7 anonim ***** válasza:

A sys.txt a navigációs szoftver könyvtárában található: [link]

A Port és a Baud értékeket a [GPS] szekcióban kell megadni: [link]

Az érték mindkét esetben számok helyett lehet auto is

[GPS]

port = auto

baud = auto

így viszont lassabban találja meg a műholdakat, mint ha beírod a valós adatokat. Nálam pl. a WayteQ x960 BT esetén

[GPS]

port = 1

baud = 38400

Hogy ezt honnan tudhatod meg? iGO8-ban pl. Beállítások, jobb oldalon alul klikk a jobbra nyílra, klikk a GPS-re, a GPS engedélyezve négyzetből pipát kivenni, alul az Automatikus keresés-re rábökni és megvárni, amíg a GPS automatikusan megkeresi ezeket az adatokat: [link]

Primoban Beállítások, Gyorsmenű testreszabása, itt az egyik lehetőségnek beállítod a GPS infó-t, majd visszamész a térképhez, a jobb felső sarokban ráböksz az időt mutató négyzetre (nálam legalábbis), ráböksz az előbb beállított GPS infó-ra, mire megkeresi a szükséges adatokat.

A GPS adatok keresése lehetőleg nyílt területen legyen, mert zárt helyiségben kevés az esély arra, hogy a készülék műholdakat találjon.

2016. máj. 15. 22:44
 6/7 A kérdező kommentje:
Huhh, hát nekem az iGo mappája teljesen máshogy néz ki... volt olyan hogy system, de az is system_A és system_B volt, olyat, hogy baud és port nem találtam. Mindenesetre nagyon köszönöm szépen a segítségedet és a fáradozásodat, további szép napot! :)
2016. máj. 16. 19:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Lehet letöltöm inkább helyette majd az iGo Primo-t.
2016. máj. 16. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!