Melyik a jelenleg létező legjobb vírusírtó Windows-ra és mennyibe kerül?
Nincs olyan, hogy a legjobb, és semmi sem 100%!
Én nem használok semmilyen viruskeresőt (esetleg az operációs rendszer beépített viruskeresőjét, de azt is inkább kikapcsolom).
Csak hátrányai vannak, többek között lassítja a gépet.
Azoknak éri meg, akik el tudják hitetni, hogy van szükség viruskeresőre és el bírják adni... :-)
(a legtöbb vírus úgy kerül a gépre, hogy a felhasználó elindítja, azellen meg nincs védelem)
100%os védelem sajnos elméleti okból sem létezhet: az új vírus készítőjének lépéselőnye van az azt észlelő, és arra védelmet kidolgozó szakemberekkel szemben. De a komoly cégek nagyon gyorsan lépnek, napokon belül benne lehet a frissítésben az arra szolgáló szűrő is.
Az Avast!-nak van egy Avast Free Antivirus nevű, ingyenes változata. A honlapjukon meglátod, hogy miket véd, és miket védenek a fizetős változatok. Nekem évek óta ilyen van, és eddig nem volt okom a csalódásra, megnyugtatóan viselkedik, otthoni gépekre nem ismerek jobbat. Ősszehasonlítottam néhány másik nagy névvel, és egyenrangúnak láttam azokkal.
Egy ilyen az átlagfelhasználónak minimális követelmény.
Persze csak akkor van értelme, ha viselkedésfigyelővel is fel vagyok szerelve, amiből másik márkát használok, a Comodo Firewall ingyenes változatát, ami viszont vírust keresni nem tud, de az már nem is kell. Egyedül a sebességével vagyok elégedetlen, de a hangolhatósága és a reakciói részletessége szinte minden igényemet kielégíti. Persze, az már csak úgy van, hogy kérdésekkel bombáz, amikor még nem engedélyezett művelet történik a programok között, de ezért tartunk viselkedésfigyelőt ugye. Kényelmetlen kicsit, de a védekezés akkor sem vehető lazábbra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!