Miért nem tölt be a Windows, ha rákötök egy HDD-t?
Vettem egy használt HDD-t (2TB), újszerű állapotú, 100/100-as.
Külső HDD-ben felismeri a gép, le is formáztam, letöröltem róla a patríciókat, amiket az előző gazdája hagyott rajta.
Viszont, amikor belső Winchesterként rakom bele a gépbe, akkor nemhogy a Windows nem tölt be, de még a BIOS sem jön be.
Megjelenik a képernyőn az alaplap gyártó logója és alatta, hogy nyomjak egy F2-t, vagy DEL-t, hogy belépjek a BIOS-ba, de nem lép be a BIOS-ba, hiába nyomkodom.
Nem történik semmi, pedig a billentyűzeten világít az állapojelző.
Próbáltam átrakni másik SATA csatlakozóba, de ott is az történik, mint az előzőekben.
Windows 10-et használok, ha ez mond valamit.
Windows10...
De most nem az a ludas. Szerintem nem kellett volna hasznaltat venni semmibol. Vajon miert ad el egy elegendo kapacitasu hdd-t? Szar. Olyan hogy a bios nem jon be normalisan nem letezik. Kiveve ha hardver hibas a cucc. Es az van. Kulso meg teljesen mas dolog. Mas csatolofelulet (wd red usbje?), es lehet hogy a sata resze pont szar. Mivel a ketto fuggetlen, mukodhet usbn, akkor is ha a sata elromlott.
Az, hogy a Windows nem tölt be lehet azért van mert arról a merevlemezről akar bootolni amit beraktál.
Az, hogy a bios nem jön be, olyan pedig nincs.
Hibakeresés:
Húzz ki minden merevlemezt indítsd el a gépedet. Bejön a bios? Ha igen az alaplap jó.
Rakd bele a régi winyót (csak azt) indítsd el a gépedet. Bejön a BIOS?
Rakd bele csak az új merevlemezt (ugyan arra a sata slotra) indítsd el a gépedet. Bejön a BIOS?
Innen lehet tovább menni majd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!