Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ha valaki Ableton Live-on...

István Budavári kérdése:

Ha valaki Ableton Live-on tanulja meg először a zeneszerkeztés alapjait, az ki tud igazodni majd később az Fl Studio-n is?

Figyelt kérdés
Van egy ImPro nevezetű képzés, ahol tanítanak ilyesmit, és ott az Ableton Live-ot használják. De én arról értesültem hogy az Fl Studio sokkal jobb, és hogy a sztárok is ezt használják, és nem is igazán értem hogy akkor a képzésen miért Ableton Live-ot használnak... Mi a véleményetek?
2016. ápr. 26. 13:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia. Ez a "melyik jobb DAW" "háború" baromság. (DAW: Digital Audio Workstation) Ez kb olyan mintha most azt hasonlítanád össze hogy Neked az Android vagy az IOS áll jobban kézre. Ugyan azt tudják a mai DAW-ok nagyjából (~98%ban). Egyébként pár héten belül tervezek elindítani egy kis videósorozatot az Abletonról. Olyanoknak szólna, mint Te (teljesen kezdő). Ebben simán el tudnám mondani azt amit az ImPro alaképzésében leadnak. Ha gondolod nyugodtan vedd fel a kapcsolatot velem. :)
2016. máj. 11. 14:27
 2/4 Fakecrash válasza:

A ket programban alapveto kulonbseg van abban, hogy, hogyan tudsz benne nekiindulni a zene szerkesztesenek, illetve felepitesenek.

Az, hogy a sztarok fl studiot hasznalnak, az ugy nem teljesen igaz. Az igazan nagy sztarok altalaban pro tools-al rogzitenek es kevernek, mert a profi studio es profi hangtechnika altalaban arra a programra van specializalva. Van aki fl studiot hasznal, van aki ableton live-t, logic pro-t. Az ableton sem bonyolult alap szinten es az fl studio sem. Professzionalis szinten vannak kulonbsegek a kulonbozo programok kozott.

Annak jarj utana, hogy amivel te szeretnel foglalkozni, illetve amilyen eszkozoket te hasznalnal a zeneleshez, ahhoz mit ajanlanak. Marmint mindket programra nezve, objektiven allapitsd meg, hogy melyiket miert ajanljak! Ha tobb kerdesed van, nekem is irhatsz batran, mindket programot hasznalom. Bar utobbi idoben mar inkabb abletont.

2016. júl. 9. 02:32
 3/4 anonim válasza:

én is teljesen kezdőként akarok otthon belevágni a zeneszerkesztés ,rögzítés rejtelmeibe,vásároltam egy scarlet focusrite 6i6- ot, gitárt és éneket akarok felvenni alapvetően (classic rock,akusztikus zenék,esetleg később szinetizátorral bővíteni a hangzást). az ableton live lite és a Pro tools a csomag része.kiegészítőnek van :Scarlett 2nd Gen

Loopmasters Content ,Focusrite Drum Tracks,Novation Bass Station,Red Plugin Suite,Softube Time and Tone bundle.Minek álljak neki ? Egyáltalán az ableton live lite és a Pro Tools ezek közül ,ami a fő zeneszerkesztő és rögzítő szoftver? melyik lesz jobb az én zenei stílusomhoz ?

2017. dec. 18. 08:12
 4/4 anonim válasza:
Az utolsónak. Neked elég lett volna bőven egy 2i2 es interfész is.
2020. dec. 28. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!