PhotoShop-ban egy 10000x9000 pixeles képet miben érdemes elmenteni, hogy később a nyomtatáskor is ugyan olyan szép legyen?
Ugyan a .png is jó, de inkább a .psd-t javasolnám én is, sokkal jobb, ha később is hozzá akarsz nyúlni a képhez.
G.
A JPG-t is mentheted 100%-on, ekkor a nyomtatáskor valószínűleg semmiféle minőségcsökkenést nem fogsz tapasztalni, de
1. ettől még a formátum sajátosságai miatt valami kis eltérés mégiscsak lesz az eredetihez képest -- ez inkább elméleti probléma, mondjuk sokszoros átmásolás után észrevehető szintre halmozódhat a különbség.
2. a fájlméret szempontjából már nem jelent komolyan vehető előnyt a valóban pontos formátumokkal összevetve.
Nem tudom, hogy egy digitális nyomdában a PSD tényleg annyira veszett ügy-e. Szerintem legbiztosabb, ha ott kérdezed meg, hogy tudják-e használni.
Pannóniás, amelyik nyomda azt mondja, hogy nem tud .psd-ből nyomtatni, azt én inkább elkerülném.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!