Milyen programokkal tudom a legegyszerűbben és leggyorsabban megoldani képek tömörítését, azonos méretűre (szxm) átméretezését és egy Word anyagba történő beillesztését?
A feladat:
- Egy Wordben készített anyagba kell 50-100 képet beillesztenem. Nem elszórtan lennének a képek, hanem egymás után sorban, több oldalon keresztül. Egy A4 méretű oldalon 4 db egyforma méretű álló kép, vagy 2 db egyforma méretű fekvő kép, vagy 3 db (2 álló és alattuk/felettük 1 fekvő).
- A képek 3-4 MB méretűek, ezért beillesztés előtt tömöríteni is kellene őket, csoportosan.
- A Wordbe illesztést úgy lenne jó megoldani, ha van rá lehetőség, hogy ne kelljen egyesével pozicionálni a képeket, hanem egy előre kialakított sablont használva, a sablonban kialakított helyekre kellene csak beilleszteni őket.
Hogyan, milyen programokkal oldanátok meg a fenti feladatot?
(Napi szinten kell különböző dokumentumokat összeállítanom, mindig más képekkel, és nagyon sok időm elmegy a velük való pepecseléssel. Nekem az is jó megoldás lehet, ha a képeket tartalmazó részt nem Wordben készíteném, de PDF-ben is el tudnám menteni, vagy valahogy illeszteni tudnám a szöveges Word végére.)
A képek előkészítését szerintem jól meg tudod oldani az IrfanView nézegető Fájl → Csoportos átnevezés/konvertálás funkciójával (a Speciális opciók bejelölése után megjelenő Megadni gomb megnyomásával állíthatod be a kívánt metódust). Bővebben pl. itt:
A Wordbe illesztés egyszerűsítésére nincs tippem, de esetleg megteheted, hogy PhotoScape-pel vagy valami kollázskészítő programmal egy nagyobb táblává állítod össze a képeket, és ezt a képet szúrod be a dokumentumba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!