Audió fájlokat nem lehet úgy vágni hogy ne konvertálja
másik fájlba át a program?
11/24 A kérdező kommentje:
Figyelj már ezek konvertáló programok. A kérdésem az van e olyan vágó programa ami nem konvertál hanem csak vág. Tehát ne legyen kódolás.
És ha átkonvertálod mp3ba, majd vissza 3gppbe?
2016. ápr. 23. 15:33
13/24 A kérdező kommentje:
Minden konvertálásal veszt a minőségéből. Ezt szeretném el kerülni. De mért nincs olyan program ami nem konverttál? Szivatásból csinálták így a programokat?
Inkább mert túl ritka a formátum ahhoz, hogy valaki csináljon egy olyan programot, amely közvetlenül ebben a formátumban szerkeszt.
Ha konvertálni akar, akkor engedd meg neki 384 vagy 320 kbps bitrátában, hadd csinálja, szerintem nem létezik ember, aki ezt a jelveszteséget hallanik képes. Vagy konvertáld kézzel WAV-ba, szerkeszd ott, és konvertáld vissza. Ha nincs jobb, akkor ez is elég jó megoldás.
2016. ápr. 23. 17:50
15/24 A kérdező kommentje:
ja úgy át rakta mp3ba. Azzal a probléma sok az anyag így nagy lessz a méret. Ezért kéne nem konvertálni. De összes program gyártó hogy nem tud egy fület csinálni ami ha be van pipálva másikba konvertál ha nem akkor meg az alap marad.
16/24 A kérdező kommentje:
Vagy konvertáld kézzel WAV-ba, szerkeszd ott, és konvertáld vissza.
Ezt am nem értem. az alap 3gpp át konvertálom wav ba és abból vágok le darabokat? azokat a darabokat pedig konvertáljam 3gpp be?
Pontosan jól látod. Ha egy lap nem fér be a borítékba ketté hajtod. Majd ha kibontod akkor vissza ki is hajtod.
2016. ápr. 23. 19:51
18/24 A kérdező kommentje:
és mért pont waval kell így kell? A már meglévő mp3 al amit 3gppből vágtam mért lessz rosszabb?
wav esetén a konvertálás folyamán nem sokat romlik a minőség. Az mp3 egy elég durván tömörített fájlformátum. Ha törekedsz arra hogy minél jobb legyen a minőség akkor inkább wav.
De egyébként mihez is kell neked a 3gpp
2016. ápr. 23. 20:23
20/24 A kérdező kommentje:
3gpp a telefon diktafon. Ez az alap. Amiben a fájlok vannak. Alabból nem kéne sőt meg utáltam mert ritka. Na most ateló fel ismeri ugyan az mp3 at. Érteni persze lehet de érződik hogy rosszabb. Ami nagyobb probléma a méret. 10x nagyobb mp3ba mint 3gpp be. Tehát mp3ból mindenképp konvertálnom kéne őket mert az semmiképp sem fogadható el. Valami kissebb formátumba. Most az AMRt nézem mijen ha az mp3 akat át teszem AMR be. (így nem kéne újra vágnom a fájlokat). 35 megás mp3 at 3,5 megába tesz. Bár telón még nem néztem gépen nem érzem a különbséget az mp3 meg az AMR hangzása közt vagy nem romlott a minőség vagy nem érzem. Ami fix hogy az alap 3gpp határozottan szebb hangzású mind kettőnél. Neked mi a véleményed az AMR-ről?
Kapcsolódó kérdések: