Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért van ekkora árkülönbség...

Miért van ekkora árkülönbség a Windowsok között?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy új PC-t és most nézegettem a Windows-ok árait és meglepődtem. Természetesen kezdtem a Microsoft oldalán, Diákbolt és ott Windows 10 Home változat 64bit-es meg minden, kedvezményesen(?) kerül 36 899 Ft-be. Gondoltam utána nézek, hogy nincs-e itt is olyan akció, mint az Office-nál, amit ingyen használhatok. Nem találtam semmi aktuálisat. Árukeresőn viszont feltűnt, hogy ugyanaz a 64bit-es Windows 10 Home változat 27-28 000 forint körül van.

Kérdem én, hogy miért van az, hogy diákként jelentősen többet kell fizetnem, mint azok akik a neten megveszik a gondolom OEM változatot? (Bár feltételezem, hogy a microsoft store-ban is csak egy kódot kapok)

Van bármi módja, hogy legálisan beszerezzek egy Windows-t lehetőleg valamivel olcsóbban? (Diák vagyok szóval, ha létezne ilyen lehetőség azzal is tudnék élni)

Sajnos az a megoldás, hogy váltsak linuxra nem lehetséges. Egyrészt sok windowsos alkalmazást használok(pl C#-ban programozás). Másrészt játékra vettem a gépet és ezt azért szeretném néha kihasználni.

Előre is köszönöm

2016. ápr. 19. 22:46
 1/5 anonim ***** válasza:
46%

Kalóz?

Nincs jobb otletem. 99% emberek nem veszik meg, torrent. 1% elore osszerakott gepehez kapja ha keri ha nem. Es szinte senki nem veszi meg.

Mivel:

-nincs konkret elonye az eredetinek

-egy normalis torrentes akar tokeletes lehet buzeralas nelkul

-abbol a 30ezerbol lenne sokkal tobb erdekes dolog

En se ertem miert nem adjak ingyen. Senki nem veszi meg. Ha meg kell legalis: win7tort--> win10 frissites --> frissites utan uj termekkulccsal jon, ami jogtiszta, mint az uj oprendszer.

A verziok kozotti kulombseg hanyagolhato amugy. A win10 homeba nincsenek olyan funkciok amit az emberek 90% azt se tudja mi, meg szinte senki nem hasznalja, kiveve a cegeknel. Mivel nincs olyan sok valasztek mint a 7esben, hogy tuti lenne olyan ami megfelel, az egyetlen okos dontes egy olyan hetes letoltese, pl home basic, amiert win10 homera tudsz frissiteni. A home premium a legjobb hetes, de arrol mar csak prora enged frissiteni. Amit nem ertek, mivel a pro a hetesben professional enterprise, ultimate kornyeken van, a home p. meg tenyleg otthoni hasznalatra menne.

Jaj bocsi kicsit sokat meseltem masrol szokasom szerint, sok sikert a kisilabizalashoz:(

2016. ápr. 19. 22:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Melyik ujjadból szoptad, hogy frissítéskor új termékkulcsot kap? Szó sincs ilyesmiről, update-elés során ugyanazzal a termékkóddal aktiválódik a Win10 is - feltéve persze, hogy van érvényes termékkódja. Nem fog a levegőből kapni egy jogtiszta Win10-et. Másfelől meg a kérdező eléggé egyértelművé tette, hogy eredeti verziót akar vásárolni, tehát nem is értem, miért hoztad fel a torrent témát.
2016. ápr. 20. 00:12
 3/5 anonim ***** válasza:
#2 akkor vàsàrolja meg! Mit kell ezen ennyit merengeni?
2016. ápr. 20. 00:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Van szakértelem, úgy látom...

Ha felsőfokú tanulmányokat folytatsz, nézz utána a DreamSpark-nak. Felsőfokú tanulmányaid ideje alatt rengeteg Microsoft-szoftvert használhatsz ingyen.

Vagy win10 insider program.

2016. ápr. 20. 02:47
 5/5 anonim ***** válasza:
50%

#1 modszer végeredménye:

[link]

eddig kb. 12-szer lett ujratelepitve a gépem ,mert sokszor megunom a windowst és akkor jön egy linux verza...de egyszer se kellett bármit is csinálnom , egyből aktiválta magát...aszem a kulcs milyensége nem érdekes .

2016. ápr. 20. 05:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!