Miért ilyen alacsony az FPS szám?
Ma kezdtem el játszani PC-n a Grand Theft Auto V-al és meglepődtem, hogy mennyire kevés hozzá a gépem. Már belefutottam itt GYK-n pár ilyen kérdésbe, "hogy ezen a gépen elfutna-e" és azt szűrtem le, hogy nem kell hozzá olyan nagyon komoly gép. Nekem viszont mindent visszavéve teljesen sokszor 25-ös FPS-t sem tud produkálni a gépem. A következők az adatai:
4GB RAM, Intel Q8400 processzor 3,2GHz-en hajtva, AMD HD6970 típusú videokártya.
Játékon belül látszik is, hogy a 2048MB videomemóriából alig van kihasználva 1200MB, mégis alacsony az FPS szám. Kilépve belőle, észrevettem, hogy mind a processzor, mind a RAM közel 100% körül fut, ami biztos, hogy a játék miatt van. Egyszóval gyenge hozzá a gép. Akkor miért érkezett az összes már említett típusú kérdésre az a válasz, hogy "low-on simán fog futni", mikor sokszor az enyémnél gyengébb gépekről volt szó?
Így sajnos játszhatatlan a játék, sima autó vezetéskor is leesik 25-re az FPS, ami más játéknál még nem, de itt baromira zavar (nemtudom miért)...
Már húzva van, nem is kicsit, a gyári órajele 2,66GHz.
Visszavettem DX10-be, ezzel nyertem úgy 2 FPS-t.
Értem. Akkor egyenlőre erről a játékról lemondok.
Az a fő baj, hogy az alaplapom nem kezel több, mint 4GB RAM-ot, így ha bővíteni akarom, akkor az alaplap cseréjével kell kezdenem, erre meg most nincs igazán keret :(
Megfogadom a tanácsotokat, amint lehetőségem lesz rá, be fogok újítani egy másik gépet.
Köszönöm a választ mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!