Exelben meg lehet ezt csinálni valahogy?
van egy képlet(függvény) és azt kéne koordináta rendszerben egy függvény képében ábrázolni.Tudom hogy úgy is lehetne hogy lépésenként kiszámolom az összetartozó értékpárokat,de ez ebben az esetben elég hosszadalmas lenne.
Előre is köszönöm a válaszokat:)
Nem tudom, van e más megoldás, de én úgy csinálnám, hogy a függvény értékeit kiszámolnám különböző értékekig, nem tudom milyen függvény, én egésszámokkal mutatom hogy gondoltad.
Tehát A1-be beírod 1
A2-be kettő, kijelölöd ezt a kettőt, és lehúzod addig, ameddig akarod ábrázolni (elvileg folytatja a növekedést)
B1 Cellába beírnám a képletet, úgy, hogy A1-el helyettesíteném a változó, így mindig más eredményt fog kiadni (mert ugye A oszlopban az értékek mindig változnak), majd ezt lehúznám addig, ameddig az A oszlopban a számok vannak.
Kijelölném a B oszlopot, beszúrás diagram, kiválasztanám a diagram típusát.
Természetesen, ha nem egész számokkal kell, vagy részletesebben, akkor lehet helyettesíteni az A1 és A2 cellába írt értékeket, illetve ha a beszúrás előtt a A oszlopot is kijelölöd, akkor az X és az Y tengelyen is lesz érték.
ah nagyon szépen köszönöm:)
így is tökéletes, és nekem eszembe se jutott volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!