Mire lehet joga egy rekámblokkolónak?
Figyelt kérdés
Gondoltam, átváltok az Ublockra, mert az Adblock már több reklámot enged át, mint amennyit szűr. De elgondolkodtatott az alábbi: Amikor alkalmazni akartam feljött egy figyelmeztetés, hogy ezzel két dologhoz járulok hozzá: A meglátogatott oldalakon valamennyi adatomat nemcsak hogy olvashatja, hanem módosíthatja is, és megváltoztathatja az adatvédelmi beállításaimat is. Én ezt túlzásnak érzem. Egy reklámblokkolónak nem elég blokkolnia a reklámokat? Mi szüksége van arra, hogy a különböző weboldalakon átírja a fent szereplő adataimat is? Milyen adatokat akarhat átírni? És milyen beállításokat akarhat módosítani? És mindezt a tudtom nélkül, hogy így előre bejelentik? Ha szükség is lenne ilyesmire, nem az lenne a célszerű, hogy akkor feljön egy figyelmeztetés, és én eldöntöm, hogy tényleg szükséges-e az adott helyzetben?2016. ápr. 15. 00:20
1/2 anonim válasza:
Ez a figyelmeztetes melyik feltol jott? A Google/Mozilla/Microsoft figyelmeztetese, vagy az AdBlock csapate?
Ha az elobbi, akkor azert, mert ezek szukseges jogok a reklamblokkolashoz. Atnezi a HTML kodot, amit reklamnak talal azt ures helyre valtoztatja.
2/2 A kérdező kommentje:
A böngészőm figyelmeztetése volt, mielőtt hozzáadtam volna az alkalmazott eszközökhöz (vagy hogy hívják).
2016. ápr. 15. 12:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!