Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mire lehet joga egy rekámblokk...

Mire lehet joga egy rekámblokkolónak?

Figyelt kérdés
Gondoltam, átváltok az Ublockra, mert az Adblock már több reklámot enged át, mint amennyit szűr. De elgondolkodtatott az alábbi: Amikor alkalmazni akartam feljött egy figyelmeztetés, hogy ezzel két dologhoz járulok hozzá: A meglátogatott oldalakon valamennyi adatomat nemcsak hogy olvashatja, hanem módosíthatja is, és megváltoztathatja az adatvédelmi beállításaimat is. Én ezt túlzásnak érzem. Egy reklámblokkolónak nem elég blokkolnia a reklámokat? Mi szüksége van arra, hogy a különböző weboldalakon átírja a fent szereplő adataimat is? Milyen adatokat akarhat átírni? És milyen beállításokat akarhat módosítani? És mindezt a tudtom nélkül, hogy így előre bejelentik? Ha szükség is lenne ilyesmire, nem az lenne a célszerű, hogy akkor feljön egy figyelmeztetés, és én eldöntöm, hogy tényleg szükséges-e az adott helyzetben?

2016. ápr. 15. 00:20
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez a figyelmeztetes melyik feltol jott? A Google/Mozilla/Microsoft figyelmeztetese, vagy az AdBlock csapate?

Ha az elobbi, akkor azert, mert ezek szukseges jogok a reklamblokkolashoz. Atnezi a HTML kodot, amit reklamnak talal azt ures helyre valtoztatja.

2016. ápr. 15. 03:05
 2/2 A kérdező kommentje:
A böngészőm figyelmeztetése volt, mielőtt hozzáadtam volna az alkalmazott eszközökhöz (vagy hogy hívják).
2016. ápr. 15. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!