Ebből a képből lehet nagyobbat készíteni ami háttérnek használható? Próbálkoztam de nem sikerült.
nem, mivel JPG, azaz nem vektorgrafikus kép, így az eredetinél nem lehet jobbat készíteni belőle.
Lehet nagyítani, és trükközni élekkel,de a nagyítással pixelesedik.
A neten pedig ez a 960x640 a legnagyobb amit én is találtam.
Ennek a képnek a mérete 960x639 pixel, felbontása 96 dpi.
Nagyobbat lehetne ugyan csinálni belőle, de nem érdemes, hiszen csak fizikailag lesz nagyobb, de hiányoznak belőle a nagyobb mérethez való információk. Ezért lesz "pixeles", vagyis a vonalak recések lesznek.
Tehát nem tudod megoldani úgy, ahogy szeretnéd.
Túl sokan hiszik még mindig, hogy a CSI-ban látottak tényleg léteznek...
A kép pixelekből áll, minden pixel valamilyen színű. Ennyi. Nincs információd arról, hogy mi van 'a pixelek között'. Így ha nagyítod a képet, több pixeled lesz, de nem lesz információd arról, hogy milyen színűnek 'kéne' lennie az új pixeleknek. Nincs több információd. Ugyananyni információból kell kitölteni az új pixeleket, tehát ugyanazokat a színeket veszik fel, mint az őket környező pixelek. És lám, így lesz pixeles a képed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!