Unreal engine 4?
Az Unreal egy game engine, nem modellező\animáló szoftver - habár rendelkezik eszközzel rá, de sokkal inkább olyan dolgokra készült, amiket praktikusabb az engineben animálni(pl ajtó). Második kérdés komplexebb a kelleténél, plusz erősen helyzetspecifikus, nézz tutorialokat.
Programnak 3ds max, blender, vagy maya.
modellező programot írtak már előttem...
pl blender azért előnyös, mert ingyenes, és pl kóddal is generálható modell, ami bizonyos szempontoknál előny, nem tudom a többi programnál ez lehetőség e, de ha nem igény akkor igazából nem is fontos...
mondjuk én Unityvel csinálok játékot, ahogy olvastam unityt ajánlják kezdőknek, de az unreal sem rossz elvileg, csak ahhoz kevesebb videót találni elvileg...
Unityvel elég jó játékokat csináltak, viszont UE-vel is vannak ütősök, a játék stílus alapján kell eldöntened mit szeretnél, mert unreal főleg FPS-re alkalmas, de moba-kat is gyártanak vele, míg a unity mindenben ott van, nincs direktbe ráhangolva egyik játékstílusra sem...
Én unreal motorról csak olvastam, nem próbáltam, de leírások alapján kódolás nélkül, blueprintekkel lehet játékot csinálni...Unityben nem nagyon lehet kódolás nélkül játékot csinálni, pontosabban ha találsz jó kódokat akkor nem kell neked effektive kódolnod...én pl programozó vagyok, szeretek kódolni :)
C#-hoz értek C++-hoz nem, szóval nálam ez is fontos volt a motor választásnál...
Meg én olyan játékot csinálok ami inkább Unity világához illik, UE FPS alapjától eléggé eltér...
23F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!