Photoshop zsenik, tabló képemet megcsinálták, de iszonyú rosszul retusálták, megvan a nyers is de azon van egy világosabb nagy 1-es és azt eltüntetni el lehet valahogy?
A retusálás komoly gyakorlatot és (fotós) ismereteket kíván.
A képen lévő ábrát, vízjelet (mint jelen esetben a nagy 1-es) eltüntetni lehet ugyan, de mivel az része a képnek (tehát nem rajt a képen van, hanem gyakorlatilag a kép része), nem egyszerű. Tehát nem lehet úgy "leradírozni", hogy láthatóvá váljon, ami alatta van.
Megoldás lehet, hogy a mellette lévő pixelekkel kicseréled az 1-est alkotó pixeleket, de ez egy arcképnél, ha nem is lehetetlen, nagyon nehéz. A végeredmény minősége is eléggé kétséges.
ha szám van rajta akkor az csak minta. kérd el az eredeti képet! normális fotósok oda szokták adni ha már rendeltél tőlük 1-2db-t
ha pedig annyira rossz, akkor csináltasd meg vele újra! szemetet ne áruljon...
Már elmondták hogy nem lehet leszedni, még annyit lehet hozzátenni hogy szerzői jogsértés amit csinálnál, és te bűncselekmény elkövetéséhez kérsz segítséget itt, nyíltan. Ugyanis te a retusálás szolgáltatását fizetted meg és a végeredményt kaptad meg, így a nyersanyag felhasználásához nincs jogod.
Pont ezért vízjelezik, mert különben kijátszanák az emberek.
#5 az pedig a személyiségi jogok megsértése, mikor a fotós engedély nélkül felteszi a honlapjára "referenciának" az elkészült (és néha pocsékul retusált) képeket. igen, ilyen is van...
szóval ezeken kár is lovagolni. :) a legtisztább, ha elkéred tőle az eredeti raw fotót. ha nem adja és nem javítja a hibát: nem fizetsz neki semmit
Szerintem csak azért találod furának a kész, retusált képet, mert van összehasonlítási alapod. Saját magaddal, és az eredeti képpel is.
Hidd el egy profi jobban tudja, hogy mi néz ki jól egy képen. Hiszen ez a szakmája, és foglalkozása.
Én nem vagyok fotós, de nagyítóval sem találok hibát a képen. Ezt a bíróság előtt is vállalom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!