Hogyan tudok Microsoft office word 2013-asban kalapos szamokat irni?
Linuxban és LibreOffice-ban a Unicode-karakterek összevonásával tudtam bűvészkedni valami hasonlót, de, mint lentebb láthatod, a különféle betűtípusoknál eléggé kiszámíthatatlan az eredmény. Azt is elárulhatom, hogy sokszor nem is a megcélzott típussal jelenik meg, hanem valami általánossal, pedig rákattintva a megfelelő nevet írja ki.
Kisbetűkre nem olyan nehéz rátenni, de számoknál már egymást fedik:
https://www.youtube.com/watch?v=4Vb3-0VUxyk
Keresni kell olyan betűtípust ami tartalmaz ilyet, vagy a Windows "Sajátkarakter-szerkesztő" programjával meglévő karaktert szabhatunk át, vagy újat is létrehozhatunk:
Kis bemutató a készítésről és utána a használatról (EXXX kód beírása és Alt+X kombináció megnyomása):
Elárulhatnád mihez kell, mert lehet, hogy olyan a feladat, hogy egyszerűen képként megszerkesztve beszúrhatod.
@#5:
Hm, nem rossz, jobb, mint a rajz-eszköztárral esetlenkedni, az amúgy is megkésett hozzászólásomat tekintsük meg nem történtnek...
Szakdolgozatomat irom es szogeket kellene jeloljek veluk.
Amugy megtalatam a wordban a functions menupontnal van egy errre a celra kialakitott parancs az insert->equation->accent menusor alatt
Tényleg van: Beszúrás > Egyenlet > Új egyenlet > Nyilak és vonások csoport
LibreOffice-ban: Beszúrás > Objektum > Képlet > Jellemzők csoport
Pedig végigfutottam a pontokon, de éjjel egykor biztos nem figyeltem annyira...
Köszönöm, megjegyzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!