Vettem egy új gépet de nem értem mi lehet a baj?
Config: GTX 970, Core i 5 6500 8gbRAM táp régi 700w cooler master silent pro illetve egy régi 1TBos samsung HDD
Na most pl ilyen van hogy nem tudom használni az AERO témát win7-et és egy 33GB-os rar kicsomagolása 4 ÓRA !!
Miért lehet ez ?! váltsak op rendszert ? ( játékok stb mennek kifogástalanul hots stb.. )
Szia.
Mielőtt újrarakod másik op rendszerre érdemes lenne kideríteni, hogy mi is okozza a gondot, lehet hardver, lehet vírus és lehet hogy az op rendszer a ludas a dologban (Ha hardveres gondod van az OP rendszer váltás nem biztos, hogy megoldja a bajt) :
1. Hardver : Teszteld a hardvereket : merevlemez memória, processzor, esetlegesen nézz hőmérsékleteket (AIDA64 teszthez is jó - pl. processzor rossz pasztázása okozhat ilyen jelegű gondot.)
2. Vírus : Online vagy Resurce CD-ről történő vírus keresés/irtás.
3. A Windows 7-nél a Windows 10 megjelenése óta a Windows update okozhat ilyen jelegű gondot : http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__7..
Egyébként meg első körben feladatkezelőben (CTRL+ALT+ESC) Folyamatok fülön CPU vagy Memória használat szerinti sorba rendezéssel nézd meg, hogy van-e olyan folyamat ami esetlegesen túl sok memóriát vagy CPU-t használ (ez is okozhatja a a lassulást). Illetve így elvileg el tudod dönteni, hogy hardver vagy más okozza a gondot.
Sok sikert.
üdv.
érdekes de a CPU használtságom alap esetben 8-10 % játék közben pl HOTS pedig olyan 30-40 %
gondolod h rosszul pasztáztam ? vettem egyet mikor raktam össze és rá raktam az egészet ami a kis tubusban volt de nem gondoltam soknak
Szia.
Első nekifutásban kikapcsolnám a Windows updatét (előző hozzászólásban a linken megtalálod a leirást).
Miheztartás végett : Intel E8400 dual core 4 giga rammal, windows 7 prof alatt üresjáráat (egy böngésző megy) : CPU 1-4 %.
Szerintem alapból sok az a 8-10 % pláne egy i5-ösnek.
Sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!